HŐÁLLÓ EZÜST

 

Felépítés: Módosított epoxi műgyanta bázisú, 250 °C-ig hőálló, ezüstszínű festék.

Alkalmazási terület: Beltéri legfeljebb 250 °C hőmérsékleti hatásnak kitett fémfelületek korrózió elleni védelmére alkalmas. Tartós 250 °C hőhatás esetén enyhe elszíneződés jelentkezhet. Felhordása történhet ecseteléssel és szórással is.

Minőségi jellemzők
Külső ................................................................................. ezüstszínű, homogén eloszlású
szuszpenzió
Kifolyási idő, 20 °C, Mp6, sec........................................ 25-35
Sűrűség, 20 °C, g/ cm3 ................................................. 1,15-1,25
Száradási idő, 20 oC, max.
1. fokozat, perc ................................................................. 30
6. fokozat, óra ................................................................... 24
Bevonat külseje............................................................... egyenletes, szemcsementes
Tapadás, fokozat ............................................................... 0
Átvonhatóság, 20 °C, óra ................................................. 2
Kiadósság, m2 /kg .......................................................... 10-12

 

A festéket használat előtt gondosan fel kell keverni és a felhordás módjától függően 1 kg Hőálló ezüsthöz 0,06-0,08 kg aromás hígítóval a megfelelő konzisztenciára kell beállítani. Ecseteléssel és szórással hordható fel 1-2 rétegben. A festés előtt a fémfelületet oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell. A felületet felhordás előtt meg kell tisztítani a rajta levő szennyeződésektől (rozsda, olaj, por, stb.). A fémfelületet Sa 2 ½ tisztasági fokozatra kell előkészíteni. 20 °C-on 2 óra múlva átfesthető. A bevonat igénybe vehető a festést követő 24 óra után (20 °C-on).

Hígítás: Aromás hígító

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.