Markierungsfarbe - Útjelzo festék

 


Színárnyalat: Fehér és sárga

Suruség: Kb. 1,5 g/cm³.

Anyag fajtája: Alacsony oldószertartalmú útjelzo festék.

Használat: A Makierungsfarbe különfajta útjelzéseknek, és irányjelzo nyilaknak öntött aszfaltra, aszfaltbetonra, betonburkolatra és útburkolatra történo festésére alkalmas.

Tulajdonságok: Az oldószerben szegény Markierungsfarbe jól feldolgozható.

 


Feldolgozás: A feldolgozás jelzogéppel vagy szórópisztollyal, illetve manuálisan ecsettel vagy bárányszorhengerrel törénhet. A rétegvastagság 0,2 mm, 0,3 mm, 0,4 mm vagy 0,6 mm legyen. A termék mszaki paraméterei teljesítik a német közlekedési intézet hatályos szabványainak megfelelo követelményeket és a H3 tartóssági osztály TL-M-97 szerinti 0,3 mm vastagságtól érvényes összes feltételét.

Megjegyzés: Frissen bitumenezett-, vagy új betonfelületeknél nem szavatoljuk a felületi tapadást. (Végezzünk tapadási próbát). Útburkolat jelölésénél csak egyedi esetekben vállalunk garanciát, mivel a különféle útburkolatokon nagyon eltéro lehet a tapadás mértéke.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal düfa Pinselreiniger ecsettisztítóval.

Tárolás: Huvös és száraz, de fagymentes helyen. Jól záródó eredeti kiszerelésben kb. 12 hónapig tárolható.

Kiszerelés: 4l és 15 kg.

Kiadósság: Kb. 300 - 900 g/m², az alap tulajdonságától és a rétegvastagságtóll függõen.

Száradási ido: 20°C –on 0,3 mm-es vastagság esetén kb. 6 perc után, 0,4 mm-nél kb. 8 perc után , 0,6 mmnél kb. 17 perc után járható.

Feldolgozási homérséklet: Legalább +5°C legyen a festendo felület és a levego homérséklete is mind a feldolgozás mind a száradás ideje alatt.

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyujtujébe tegyük.

 

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.