Putz K Szemcsés vakolat - Gördüloszemcse-mentes diszperziós vékonyvakolat

 


Felhasználási terület Struktúrálható mugyantás vékonyvakolat, szerves kötoanyagokkal, az egyedi felületek kialakításához,rusztikus-dörzsölt(kapart) jellegu karakterrel. Alkalmazható minden ásványi eredetu PI és PII vakolatcsoportba sorolt alapvakolatra, beton/szálascement lapokra, gipszkartron felületekre stb. A düfa Putz Szemcsés vakolattal bevont felületet különlegesen magas terhelési fok és igényes felületi megjelenés jellemzi.

Tulajdonságok Idojárásálló, a DIN 4108 szabvány szerint vízlepergeto, érzéketlen az agresszív ipari gázokkal szemben, kiemelkedoen strapabíró, jól kötodo, páraátereszto, lúgálló, könnyen és maradék nélkül felhordható. Vízzel hígítható, környezetbarát és illatanyagokban szegény.

Kritérium: Vizsgálat Érték Egység Vízfelvételi érték w DIN EN 1062 0,05 kg/(m2×Öh) Vízpára diffúzió sd DIN EN ISO 7783 < 0,3 m
Vizsgálati adatok Ph-érték PA-L 002 8 - 9
Az adatok közlésénél középértékeket vettünk figyelembe. A termékeink gyártása során a természetes alapanyagok használata miatt a megadott értékektol csekély eltérés lehetséges ez azonban a termék jellemzo tulajdonságait hátrányosan nem befolyásolja.

Színárnyalat Fehér.

Fényességi fok Matt.

Suruség Kb.1,8 g/cm3. Pigmentbázis Titandioxid és Extender.

Kötoanyag fajtája Polímer diszperzió. Összetétel A VdL- Építoipari bevonatok irányelvei szerint: Polimer diszperzió, fehér pigmentek, quartz liszt, Calciumcarbonat, szilikát töltoanyagok, víz, adalékok.

 


Alapfelület Az alapfelületnek hordozóképesnek, szilárdnak, száraznak és tisztának valamint szakszeruen elokészítettnek kell lennie. Javasoljuk az ide vonatkozó szabályozás: VOB, DIN 18 363, C rész, 3. bekezdését figyelembe venni. A nem hordozóképes régi festékréteget maradéktalanul el kell távolítani.

Rétegfelépítés/ Felhordás: Alapozó rétegként a düfa Putzgrundierfarbe D 329-et max. 10%-ig vízzel lehet hígítani és a rá felhordani kívánt vékonyvakolat színében lehet színezni. Záró rétegként a düfa Putz Szemcsés vakolatot a felhordási konzisztencia eléréséig, max. 2% víz hozzáadásával lehet hígítani. A terméket rozsdamentes(glettvassal) -, vagy muanyag símítóval kell az alapfelületre felhúzni. Az egységes felület kialakítására figyelni kell. Amíg a felület nedves, símítónk segítségével a kívánt vakolat képét körkörösen ki kell görgetni. Adott esteben a nagy felületeket kis részekre kell osztani, vagy nagyobb létszámot kell alkalmaznunk, hogy a „nedvest a nedvesre“ technikával az egész felületet egyenletesen ki tudjuk alakítani. Ahhoz, hogy a rozsdafoltokat elkerüljük (barnás elszínezodés) munkánkhoz csak rozsdamentes- vagy muanyag símítót szabad használnunk.

Anyagszükséglet Szemcseméret: 1,5 mm kb. 2,4 kg/m2

Szemcseméret: 2,0 mm kb. 3,0 kg/m2

Hígítás Maximum 2% vizzel. Színezés Keverogéppel, a düfa rendszerben színezheto. Kisebb mennyiségek színezését Voll- und Abtönfarbe színezofesték hozzáadásával lehet elérni. A hozzáadott színezoanyag mértéke az 5%-ot ne lépje túl, mert az anyag konzisztenciája túl híggá válhat.
.
Száradási ido Felülete megszárad 24 óra elteltével, + 20°C-on és max. 65% relatív légnedvesség esetén. Teljesen megszárad, átfestheto és terhelheto 2-3 nappal a felhordás után. Alacsonyabb homérsékleten és magasabb légnedvesség esetén a
fent közölt száradási adatok meghosszabbodhatnak Felhordási homérséklet A száradási és a felhordási ido alatt a környezeti homérsékletnek és az alapfelület homérsékletének legalább +5° C-nak kell lennie.

Megjegyzés
Szerszámok tisztítása Használat után a munkaeszközöket azonnal vízzel kell tisztítani.

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.