Spezial - Kleister - Speciális Tapétaragasztó

 

Anyag fajtája: Nagyértéku cellulóz-keverék, methylcellulóz és por alakú diszperzió.

Alkalmazási cél: Nehéztapéták, különféle struktúr-, vínyil-, üvegszálerosítésu tapéták, poszterek ragasztására alkalmazható.

Tulajdonságok: A Spezial-Kleister tulajdonságait tekintve nagy ragasztóervel és jó kiigazítási lehetséggel rendelkezik, nagyon kiadós, ellenáll a mész és a cement hatásainak. Friss és száraz vakolaton is foltmentesen szárad. Nem mérgez hatású, de az lelmiszerekkel
való közvetlen kapcsolatát kerülni kell. Biológiailag könnyen lebomló.

 


Alapfelület: Az alapfelületet gondosan tisztítsuk meg. A régi tapétafelületeket düfa Tapetenlöser- el (tapétaoldó) távolítsuk el. A falfelületen lév lyukakat, repedéseket düfa Füllstoff innen belsotéri glettanyaggal töltsük ki. Az ersen nedvszívó felületeket a táblázat adatainak megfelelo arányban bekevert düfa Spezial-Kleister-rel, vagy düfa Tapeten- Wechselgrund-dal kezeljük.

Feldolgozás: A csomag tartalmát a táblázatban feltüntetett mennyiségu vízzel keverjük össze, majd kb. 30 perc elteltével ismét keverjük át, így a düfa Spezialkleister felhasználásra kész állapotú lesz. Tapétázás: a tapétát minoségének megfelelen valamint az alapfelületet
szívóképességének megfelelen egyidejleg kenjük be ragasztóval. A tapétát hajtsuk össze, majd hagyjuk jól megpuhulni. A vinyltapeták puhulási ideje rövidebb. Végül a tapétagyártók felhasználási útmutatói szerint végezzük el a tapétázási munkát. A gyenge
nedvszívású alapfelületeknél kiegészítésként Düfa Textil- und Wandbelagskleber, D 19a ragasztó is alkalmazható.

Szerszámok tisztítása: A használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Száraz helyen tárolandó.

Kiszerelés: 200 g.

Anyagszükséglet: 100 g Spezial-Kleister kb. 12 m²-re elegendo.

Feldolgozási homérséklet: Az alapfelületnek és környezetének, a felhordás és száradás alatt min. + 5 Co-nak kell lennie.

Megsemmisítés: Csak a teljesen kiürített csomagolást dobjuk a hulladékgyujtobe.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.