Seidenlatex, D 101 - Selyem-latexfesték

 

Színárnyalat: Fehér.

Fényességi fok: Selyemfény.

Kötoanyagfajta: Muanyag-diszperziós.

Pigmentbázis: Titándioxid és extender.

Suruség: Kb. 1,3 g/cm³.

Alkalmazás: Súrolásálló muanyag-diszperziós festék a bels falfelületek bevonataként. Külso homlokzati felületek, üvegszövet tapéták, durvaszálas-, és dombornyomásos tapéták, gipsztartalmú aljzatok, vakolt- és betonfelületek, valamint könnyuszerkezetes
építelemek bevonására is alkalmazható.

Tulajdonságok: A DIN 53 778 szabvány szerint súrolásálló, oldószermentes, könnyen feldolgozható, nagy fedoképességo, jól tisztítható és diffuzióképes. A belsotéri eros igénybevételeknek kitett falfelületek jó fedoképességo, nagyon kiadós, selyemfényu, súrolásálló védbevonata.

 


Alapfelület: A Seidenlatex D 101 minden hordképes aljzatra felhordható. Az alapfelületnek száraznak, tisztának és szilárdnak kell lennie. A régi enyves festékrétegeket teljesen el kell távolítani. A friss cementvakolatot vagy a javított helyeket fluátozni kell, a porózus vakolatokat düfa Tiefgrund LF, D 314-mélyalapozóval és a gipszvakolatokat düfa Putzgrund LF, D 313-alapozóval meg kell ersíteni, ill. alapozni. A megfelelo felhordási utasításokra figyelemmel kell lenni.

Felhordás: Alapozóréteg: Seidenlatex, D 101-el max. 10 % vízzel hígítva.

Záróréteg: Lehetleg hígítatlanul. A munkálatoknál az egyenletes felhordásra és eloszlatásra ügyelni kell.

Színezés: düfa Vollton- und Abtönfarbe, D 230-színes- és színezfestékkel.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Huvös, de fagymentes helyen kell tárolni. A megkezdett edényeket jól vissza kell zárni.

Kiszerelés: 2,5 l, 5 l és 10 l.

Kiadósság: Kb. 6 m²/l. Az alapfelület adottságai szerint. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.

Száradási idok: A Seidenlatex, D 101 meleg, normál , kb. + 20°C-os hmérsékleten aznap átfestheto. Huvös homérsékleten értelemszeroen hosszabb száradási idot kell tartani.

Felhordási homérséklet: Az alapfelületnek és környezetének a felhordás és száradási id alatt legalább + 5 C°-nak kell lennie

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. A beszáradt anyag-maradványokat az EAK hulladékkód nr. 080103 (vizesbázisú festékek és lakkok hulladékai) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 szerint (kikeményedett
festékek és lakkok) kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.