Schimmelschutzfarbe D 112 - Penészgátló falfesték

 

Színárnyalat: Fehér.

Fényességi fok: Matt.

Kötoanyagfajta: Sztyrol-Acrylat-diszperziós.

Pigmentbázis: Titandioxid és Extender.

Süruség: Kb. 1,6 g/cm³.

Gyártmányfajta: Magas minoségu, mosásálló, gombaölo és baktériumölo beltéri festék.

Alkalmazás: Különösen alkalmas a nedves ipari körülményekhez, mint pl. sörgyárak, tejgyárak, borpincék, posztógyárak, vágóhidak, konzervgyárak falfelületeinek védelmére, továbbá a helyiséghigénia elsegítése céljából a konyhák-, fürdk- és kórházak
falfelületeinek gombaölo bevonataként.

Tulajdonságok: Fiziólógiailag hatástalan, diffuzióképes, szorpcióképes, illatanyaban szegény, oldószermentes, A használatos fertotlenítoszereknek ellenálló, mint pl, 3%-os Sagrotan-nak.

Huto- és fagyasztó-helyiségek: azért, hogy az élelmiszerek ízkárosodását megakadályozzák, nem szabad oldószertartalmú
alapozószert alkalmazni. Amennyiben feltétlenül szükséges az alapozás, úgy a düfa Tiefgrund LF, D 314 mélyalapozót kell felhordani.
Az oldószermentes Schimmelschutzfarbe sajátos szagú, ezért a kifestett termeket az élelmiszer-termékek behordása eltt 1-2 napon keresztül szelloztetni kell.
Penészesedo felületek: tísztítás után kiegészitésképp a düfa Sanierlösung, D 12a oldattal 1: 10 vízzel hígítva be kell ereszteni. Száradás után -mint, ahogy az a megfelelo aljzatoknál eloírásalapozni kell. Az új, légszáraz,ásványi alapokat, melyek MgII és MG III vakolattal rendelkeznek, továbbá a nehézbeton, rostoscement, mészhomokko és tégla felületeket: a vakolt felületeket 2-4 héten át festés nélkül kell pihentetni. A vakolat javítási helyeit jól ki kell hagyni száradni. Az alapozást a düfa Tiefgrund LF, D 314 mélyalapozóval kell végezni.

 


Alapfelület elokezelés: A régi, festetlen ásványi alapokat, melyek MGII és MGIII vakolattal rendelkeznek, nehézbeton, szálascement, mészhomokko és tégla felületeket: portól, szennyezodéstol és zsírtól meg kell tiszítani, vízsugárral és keményszálas kefével kell lemosni. Kello kiszáradás után az alapozást a düfa Tiefgrund LF, D314 mélyalapozóval kell végezni.
Hordozóképes diszperziós festékkel bevont felületek: düfa Anlauger felületi tisztítóval alaposan meg kell tisztítani, a régi Latexfestékrétegeket is elozetesen kezelni kell és azt követoen tiszta vízzel le kell mosni.

Nem hordozóképes felületeknél: azokat teljesen el kell távolítani. Alapozni a düfa Tiefgrund LF, D 314 mélyalapozóval
csak a kezelt felület teljes átszáradása után szabad.

A penészes helyeket: alaposan meg kell tisztítani és düfa Schimmelentferner penészgátló spray-vel elozetesen kezelni kell.
Az alapozó festést az aljzat kello kiszáradása után düfa Sanierlösung alapozóval kell elvégezni.

Felhordás: Alapozó festés: Schimmelschutzfarbe, D112-vel, max. 10% vízzel hígítva.
záró festés: lehetoleg hígítatlanul.

Megjegyzés: Az anyag festheto, hengerelheto, vagy airless-szórással viheto fel. A festési munkálatoknál az anyag egyenletes felhordására és elosztására figyelemmel kell lenni, hogy a tartóssághoz szükséges rétegvastagság megfelelo legyen.

Színezés: düfa Vollton- und Abtönfarben, D 230- szín- és színezofestékkel
Összeférhetoség más festékekkel: Valamennyi düfa diszperziós festékkel.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel, estleg mosó-, vagy öblíloszer hozzáadásával.

Tárolás: Huvös és száraz, de fagymentes helyen kell tárolni. Tárolható: jól lezárt eredeti edényben, kb. 12 hónapig.

Kiszerelés: 2,5l, 5l és 10l.

Kiadósság: kb. 6 m²/l, az alapfelület adottságai szerint. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.

Száradási ido: Meleg és kb. +20°C-os normál teremhmérsékleten ugyanazon a napon átfestheto. Huvös humérsékletnél hosszabb átszáradási idovel kell számolni.
Felhordási homérséklet: Legalább +5°C legyen a festendo felület és a levego homérséklete is mind a feldolgozás mind a száradás ideje alatt.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiurült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód Nr. 080102 szerint -(régi festékek és lakkok, melyek nem tartalmaznak halogén tipusú oldószert)- vagy az EAK hulladékkód nr.080105 szerint -(kikeményedett festékek és lakkok)- kezelendok.

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.