Rauhfaser flüssig, D 225 - Frészporos tapéta hatású festék

 

Színárnyalat: Fehér, posztómatt.

Kötoanyagbázis: Muanyag-diszperziós.

Pigmentbázis: Fehér-pigmentek, farosttartalmú adalékkal.

Suruség: Kb. 1,5 g/cm³.

A gyártmány fajtája: Mosásálló muanyag-diszperziós festék, frészporos tapéta- hatással beltéri felületekre.

Alkalmazás: Felhasználásra kész, farosttartalmú festék. Különösen alkalmas összefüggo nagy felületek bevonataként ahol az összefutó sarkok, élek megnehezítik a munkát és az átlapolásokat észrevétlenül kell megoldani.

Tulajdonságok: Jó légátereszto, nagy a tapadási szilárdsága, jó fedoero és kiváló felhordási tulajdonságok jellemzik. A felülete bármely düfa diszperziós fetékkel átfesthet, mivel kiemelkedo tapadási képességet biztosít a rákövetkezo rétegeknek.

 


Alapfelület: Alkalmas minden vakolatfajtára, falazatra, betonra, gipszkartonlapra, szálascementlapra, továbbá különféle kemény-, és lágyszálas építipari burkolólapokra, forgácslapokra és a régi, hordozóképes tapétázott felületekre. Az alapfelületnek tisztának, száraznak, zsírmentesnek és hordképesnek kell lennie. A régi tapétázott felületeknél különösen fontos az alapfelület szilárdságának vizsgálata. A laza részeket el kell távolítani. A repedéseket, lyukakat és az egyenetlenségeket düfa Füllstoff innen glettanyaggal símára kell glettelni. A régi enyves festékrétegeket düfa Tapetenlöser-rel teljesen el kell távolítani. A régi, szilárd állapotú diszperziós
festékrétegek vagy az olaj-zománc festékrétegek közvetlenül átfesthetk. Az ersen, illetve egyenltlenül nedvszívó-, az enyves fetékek eltávolítása után visszamaradt-, valamint a krétásodó, homokosodó alapfelületeket düfa Tiefgrund LF, D 314- mélyalapozóval kell szilárdítani. A járófelületeket, ajtókat, ablakokat és a bútorokat stb. a festési munkák eltt jól le kell fedni.

Felhordás: A Rauhfaser flüssig, D 225-festéket a felület végs bevonataként, hígítatlanul kell felhordani. A festési munka kezdete eltt, továbbá a felhordáskor, valamint a hosszabb munkaközi szünetek után a vödör tartalmát alaposan át kell keverni. A festhengert vastagon, jól telítve kell a furészporos festékbe megmeríteni, majd enyhén át kell húzni a festrácson. A festhengerrel kb.1/2 m²-es szakaszonként kereszt - és hosszirányban kell a felületre a festéket felhordani. Az anyagfelvitelt lassan és egyenletesen kell
elvégezni, majd ezeket követen az egyik irányban az egész szakaszt mégegyszer át kell hengerelni. Az anyagfelvitel egyenletessége érdekében célszeru mindig, anyaggal teljesen telített hengerrel dolgozni. Amennyiben egyenltlenség adódna a szerkezeti képben, az egész szakaszt még nedvesen újra át kell hengerelni. A sarkokat és a szögleteket, melyek a hengerrel nem érhetk el, ecsettel kell utánfesteni. Az esetlegesen lecseppen festéket vízzel azonnal el kell távolítani. A Rauhfaser flüssig, D 225-festéket szórási felhordásánál -alapfelülettl függen- hígítatlanul kell alkalmazni, ill. max. 10%-os vizes hígítással kell a kívánt szórási konzisztenciát beállítani.

Színezés: düfa Voll- und Abtönfarben, D 230-színes- és színezofestékkel. A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal, vízzel.

Tárolás: Huvös, de fagymentes helyen kell tárolni. A megkezdett edényeket jól vissza kell zárni.

Kiszerelés: 5 l és 10 l.

Kiadósság: Kb. 1,5 - 3 m²/l, az alapfelület illetve a kívánt struktúrahatás függvényében. Felhordási homérséklet: Az alapfelületnek és környezetének a felhordás és száradási ido alatt legalább + 5 C°- nak kell lennie.

Száradási ido: Kb. + 20°C-os környezeti hmérsékletnél a száradási id 30-120 perc, a környezeti páratartalom és az alapfelület nedvszívásától függoen.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080103 (vizesbázisú festékek és lakkok hulladékai) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok)
szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.