Mattlatex – Matt latexfesték

 


Színárnyalat: Fehér.

Fényességi fok: Matt.

Kötoanyag fajtája: Muanyag-diszperziós.

Pigmentbázis: Titándioxid és extender.

Suruség: Kb. 1,7 g/cm³.

Alkalmazás: Nagy terhelhetoségu, matt, súrolásálló fal- és mennyezeti bevonat. Ideális fedoréteg üvegszövet-, durvaszálas- és dombornyomásos tapétákhoz, vakolat-, beton-, és gipszfelületekhez, továbbá faaljzatokhoz beltérben.

Tulajdonságok: Súrolásálló DIN 53 778 szerint. Jó tapadási szilárdság és könnyo felhordhatóság jellemzi. A festék lerakodás nélkül és foltmentesen szárad.

 


Alapfelület: A Mattlatex, D100 minden hordozóképes aljzatra felhordható. Az aljzatnak száraznak, tisztának, és szilárdnak kell lennie. A régi enyves festékrétegeket teljesen el kell távolítani. A friss cementvakolatot vagy a kijavított helyeket fluátozni kell, a puha vakolat típusokat düfa Tiefgrund LF, D 314 mélyalapozóval és a gipszvakolatokat düfa Putzgrund LF, D 313 alapozóval kell megersíteni, ill. alapozni. A vonatkozó felhordási iránymutatókra figyelemmel kell lenni.

Felhordás :
1. alapozó réteg: Mattlatex, D 100-at max. 10% vízzel hígítani.
2. záróréteg: Mattlatex D 100 lehetleg hígítás nélkül.
A festési munkálatoknál az anyag egyenletes felhordására ügyelni kell.

Színezés: düfa Vollton-nal és Abtönfarben D 230 szín- és színezofestékkel.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Huvös és száraz, de fagymentes helyen kell tárolni. Jól zárt eredeti edényekben kb. 12 hónapig eltarható.

Kiszerelés: 2,5 l, 5 l és 10 l.

Kiadósság: Kb. 6 m²/l Mattlatex, D 100. A durva felületeken, annak függvényében a kiadóssági érték megno. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.

Száradási ido: Meleg környezetben és normál, kb. +20°C szobahmérsékleten ugyanazon a napon átfestheto. Huvös hmérsékletnél hosszabb átszáradási idovel kell számolni.

Felhordási homérséklet: A felhordási és a száradási id alatt, az aljzatnak és környezetének legalább + 5 C°-nak kell lennie.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürített edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080103 szerint -(vizesbázisú lakkok és festékek hulladákai)- vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 -(kikeményedett lakkok és festékek)- kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.