Kunststoff flüssig - Muanyag padlófesték

 


Színárnyalat: Barnabézs RAL 1011, fénykék RAL 5012, mohazöld RAL 6005, rezedazöld RAL 6011, ezüstszürke RAL 7001, kszürke RAL 7030, kavicsszürke RAL 7032, dióbarna RAL 8011, mélyfekete RAL 9005, fehér RAL 9010, tengerzöld -9105, vörösbarna -9106.

Fényességi fok: Selyemfényu.

Kötoanyagfajta: Akrylsav-kopolymerizát.

Pigmentbázis: Idojárásálló pigmentek.

Suroség: Kb. 1,1- 1,2 g/cm³, színárnyalat szerint. A gyártmány fajtája: Cement-lakk festék betonra, cementtartalmú alapfelületekre, szálascementre (azbesztmentes), fára és fémre, bel- és kültérben.

Alkalmazás: Védobevonat, az erosen igénybevett felületekre. Alkalmas betonra, esztrichtre, cementkötéses alapfelületekre, vas-, acél-, kemény-PVC-felületeire, duroplasztikus muanyagokra és belso fafelületekre. Terhelhetosége szerint alkalmazható a pincék,
mosóhelyiségek, toalettek, lépcsok, teraszok, erkélyek járófelületeire valamint virágedények bevonataként . Garázsfelületek bevonására nem alkalmazható.

Tulajdonságok: Ásványi olajnak ellenáll.
Fény- és vegyszerállóság: Nagyon jól ellenáll híg savaknak, lúgoknak, ásványi olajoknak és sósavaknak. Ellenáll az állati és növényi zsíroknak.
Súrolás- és idojárásállóság, tapadás, rugalmasság és ütésállóság: Teljesíti a DIN-feltételek követelményeit.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek száraznak, tisztának, zsír- és pormentesnek kell lennie. A Kunststoff flüssig nagyfokú felületi szilárdsága miatt, a gyengébb tapadóerovel rendelkezo mugyantakötés bevonatokat károsíthatja, „felhúzhatja“ azokat. Kétséges esetben készítsen festéspróbát ! A Vas és acél alapfelületeket düfa Rostschutzgrund- dal kell alapozni. Az alapozásnak jól ki kell száradnia (24 óra). A friss beton- és a cement alapfelületeket teljes kötés után (kb. 4 hét után) lehet bevonni.

Felhordás: Az igénybevételtol függoen ketto vagy négy réteget kell közvetlenül a száraz, tiszta, zsírés pormentes alapfelületre felhordani. A lúgos alapfelületeket nem kell fluátozni, mert a Kunststoff flüssig nem szappanosodik el.

Felhordási tudnivalók: Az elso réteg felhordásánál kb. 20 - 30 % düfa Spezial-Verdünner -hígítót kell a Kunststoff flüssig-hez keverni. A további bevonatokat hígítás nélkül, vastagon kell felhordani. A vas- és acél felületeket (elozetes alapozás után) kétszer hígítatlanul kell bevonni. Duroplasztikus manyagokat fel kell csiszolni és kétszer, hígítatlanul kell átvonni. A felújító festéseknél elozetes kisérletet kell végezni, hogy a Kunststoff flüssig az adott alapfelületre tapad-e. Eros, direkt napsütésben a felhordást kerüljük! A száradási folyamat alatt ne legyen élelmiszer a közelben, mert az oldószer gozei egészségkárosító hatásúak.

Hoállóság: +40°C-ig. Összeférhetoség: Az alapszínek egymással keverhetoek. A termék más termékekkel nem keverheto.

Hígítószer: düfa Spezial-Verdünner.

A szerszámok tisztítása: düfa Spezial-Verdünner -rel.

Tárolás: Huvös és száraz helyen kell tárolni.

Kiszerelés: 750 ml, 2,5 l és 10l.

Kiadósság: Kb. 10 - 12 m²/l, az alapfelülettl és a felhordási eljárástól függoen. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.

Száradási idok: A Kunststoff flüssig kb. 1 - 1 1/2 óra múlva tapintható, kb. 6 óra múlva átfestheto, vagy átfújható, kb. 24 óra elteltével járható.

Felhordási homérséklet: A legoptimálisabb hmérséklet az alapfelületre és környezetére vonatkozóan +18 -
+22°C közötti, az anyagfelhordás és a száradási ido alatt. Különleges tudnivalók: A Kunststoff flüssig nem egészségkárosító minsítés a "Veszélyes munkaanyagok rendelet" szerint. Ezzel szemben a következo Biztonsági tanácsokra ügyelni kell.
Tartsa távol nyílt lángtól, hoforrásoktól és szikráktól. A borrel való érintkezését és a szembe kerülését kerülni kell. Az edényeket jól lezárva kell tartani. Megfelelo szellozésrol gondoskodni kell.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080102 (régi festékek és lakkok, melyek nem tartalmaznak halogénes oldószert) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok) szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.