Holzveredlung - Selyemfényu fanemesíto festék

 


Színárnyalat: Tölgy-0240, teak -0241, paliszander -0242, dió -0243, ében -0245, mahagóni -0246, színtelen -0247, feny -0248, erdei feny -0250, fehér -0252, kukoricasárga -0260, orgona -0261,hárszöld-0262, ezüstszürke -0263, szeder -0264 és kék -0265.

Fényességi fok: Selyemfényu.

Kötoanyag fajta: Vízzel hígítható, akrilgyanta-kombináció.

Pigmentalap: Színtaró lazúrpigment, UV – védelemmel megersítve.

Suruség: Kb. 1,0 g/cm³ , a színárnyalatoktól függoen.

Anyag fajtája: Kül – és beltérben egyaránt felhordható falazúr, mindenfajta bel – és külföldi eredetu lombhullató és tulevelu faanyagokhoz. Károsanyag- mentessége miatt környezetbarát, illetve izzadás – és nyálálló ( nem oldódik vissza ). A németországi Prüfzeugnis Stiftung Warentest 4/97 adatai alapján a minsítés "sehr gut" azaz nagyon jó – a vizsgálat a dió színnel készült.

Alkalmazás: Selyemfényu, gyorsan száradó falazúr hosszantartó, átlátszó védelemmel, fényálló bevonatként. A fanyagok dekoratív díszítéséhez, pl.: faburkolatoknál, pergoláknál, bútoroknál és lambériáknál.

Fényállóság: nagyon jó.
idojárásállóság, tapadás, rugalmasság: a vizsgálati értékek alapján a DIN – szabványnak megfelelnek.

 


Alapfelület: A fa alapfelületnek száraznak, zsír – és olajmentesnek kell lennie

Felhordás: A használat elott a Holzveredlung –ot alaposan keverjük fel. A sikeres felhordás érdekében célszer ecsetet, vagy szélessebb kefét alkalmazni – a felülettl függoen. Az érdesített fafelületeknél sötétebb színárnyalat alkalmazása elnyösebb, mivel így kiegyenlített, homogén felületet nyerhetünk. A trópusi fafellületeket felhordás elott düfa Nitro-Universal-Verdünner hígítóval alaposan mossuk át, vagy még száraz állapotban a pórusokat rézhuzal- kefével keféljük át.

Felhasználási javaslat: Kültéri bevonatként: A kiválasztott Holzveredlung falazúr színárnyalatot, ers idjárásigénybevétel esetén
két rétegben hordjuk fel. A lombhullató – és tulevelu faanyagokhoz, kékülés, gombásodás – és korhadás ellen düfa Holzgrund impregnáló alapozót használjunk. A Holzveredlung színtelen árnyalatát zárórétegként, csak valamely színes lazúrárnyalattal kombinálva hordjuk fel.

Beltéri bevonatként: A düfa Holzveredlung –ot elegend egy rétegben felhordani, a mechanikusan terhelt felületeket ( pl.: székek stb ) Acryl-Klarlack –al vonjuk be.A Holzveredlung könnyu felhordásához használjunk hosszúszr széles ecsetet. Szórási eljárással történo
felhordásnál végezzünk próbafelhordást. A kezelendo felületre árasztási és merítési eljárással nem hordható fel. Nagyobb felületek esetében közvetlenül a fafelületet, ( elso réteg) egyenletesen nedvesítsük elo, vagy nedvest a nedvesre technológiával dolgozzunk.

Színezés: Minden színárnyalat egymással keverheto illetve a Holzveredlung színtelen színárnyalata a már meglévo színárnyalatot világosabbá teszi.

Hígítás: A Holzveredlung –ot hígítás nélkül kell felhordani.

Szerszámok tisztítása: A munkaeszközöket használat után vízzel és konyhai mosogatószerrel tisztítsuk.

Tárolás: Fagymentes helyen tárolandó. A felbontott kiszereléseket jól lezárva kell tárolni. Az eredeti, bontatlan kiszerelésben 2 évig eltartható.

Kiszerelés: 750 ml, 2,5 l és 5 l (5 l -es nincs minden színárnyalatban).

Anyagszükséglet: Kb. 10-12 m²/l rétegenként, az alapfelület tulajdonságaitól függoen. Pontos értéket, csak az adott objektumon végzett próbafelhordással lehet nyerni.

Száradási ido: Normál, kb. 20 Co-os hmérsékleten porszáraz 2 óra múlva, kb. 6-8 óra után tapintható, kb. 10-12 óra után átdolgozható és kb. 24 óra elteltével csiszolható. Nedvesebb és huvösebb külso körülmények esetén a száradási ido meghosszabbodik.

Felhordási homérséklet: A felhordási és a száradási ido alatt az alapfelületnek és környezetének minimálisan +5°C-nak kell lennie.

Biztonsági tanácsok: A Holzveredlung elnyerte a környezetvéd, “Kék Angyal“ kitüntetést.

Kérjük figyeljen a következo tanácsokra: Gyermekek elol elzárva tartandó. A festék gozeit ne lélegezze be. A felhordás alatt és
után az alapos szelloztetésrol gondoskodni kell. Szembe és a borre kerülése esetén azonnal vízzel le kell mosni. Nem kerülhet a csatornarendszerbe, a természetes vizekbe vagy a talajba. A vízzel hígítható termékeknél a szerszámokat használat után azonnal vízzel és szappannal meg kell tisztítani.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.