Holzlasur - Fa Lazúrfesték

 


Színárnyalatok: Tölgy -0040, teak -0041, paliszander -0042, dió -0043, zöld -0044, ében -0045, mahagóni -0046, színtelen -0047, mandula -0048 és erdei feny-0050.

Fényességi fok: Selyemfényu

Pigmentalap: Színtartó lazúrpigment.

Suruség: Kb. 0,9 g/cm³.

Anyag fajtája: Favédo, oldószertartalmú impregnáló lazúrfesték kültérre, mindenféle hazai és külföldi eredetu lomhullató és tlevel fára alkalmas.

Használat: Dekoratív, favédo festék nemes faszínekben faépítmények festésére, pl. faházak, tetoátfedések, oromzatok, kerítések, mennyezetborítások, padlózatok, stb.

Összeférhetoség: A színárnyalatok egymással keverheok, és színtelen düfa Holzlasur –ral világosíthatók.

Színtartósság: Nagyon jó.

Idoállóság, felületi tapadás, elaszticitás: Megfelel a DIN és a VOB szabványoknak.

 


Alapfelület: Holzlasur-t használat elott és alkalmanként használat közben keverjük meg vagy rázzuk fel. A faépítmények részei legyenek szárazak, tiszták és zsírmentesek. A trópusi és gazdag gyantatartalmú tulevetu fákat düfa Nitroverdünnung hígítóval alaposan mussuk át.

Kültéri rétegfelépítés: A felhasználás célszeruen ecsettel vagy merít eljárással történik. A gombásodásnak, kékülésnek és korhadásnak kitett lombhullató és tulevelu fákat színtelen düfa Holzgrund faalapozóval impregnáljuk, majd kétszer fessük le vagy
merítsük. Eros idojárási viszontagságnak kitett épületelemeket ill. fákat még egy további Holzlasur védoréteggel vonjuk be. Itt legyünk tekintettel arra, hogy minden egyes festékréteggel erosebbé válik a színárnyalat.

Felújító festés: (2-3 év után) A felületet keféljük át és tisztítsuk meg, majd 1x kenjük le Holzlasurral.

Megjegyzés: A színtelen düfa Holzlasur-ral a sötét színárnyalatok világosíthatók. A színtelen árnyalatot nem szabad kültéren önmagában használni.

Szerszámok tisztítása: Terpentin-Ersatz, Testbenzin vagy düfa-Pinselreiniger hígítóval tisztítsuk.

Tárolás: Gyakorlatilag korlátlan ideig, bontatlan kiszerelés esetén. A megbontott kiszerelést rövid idon belül használjuk fel.

Kiszerelés: 750 ml, 2,5l, 5l és 30l.

Kiadósság: Kb. 12 m²/l, az alapfelület tulajdonságaitól függõen. Egzakt kalkulációra az adott felületen végzett próbafestés ad garanciát.

Száradási ido: +20°C hmérséklet esetén kb. 2 óra elteltével porszáraz és 4 óra után tapintható. Kb. 24 óra elteltével átfestheto és átcsiszolható.

Felhordás: Legalább +5°C hmérsékleto legyen a festendo felület és a környezeti homérséklet mind a feldolgozás mind a száradás ideje alatt.

Biztonsági eloírások: Holzlasur gyúlékony és illanó anyagokat tartalmaz. A felhasználás és tárolás során ezért tartsuk be az olajtartalmú favédoszerekre vonatkozó általános biztonsági eloírásokat. Holzlasur-t gyermekektol elzárva tároljuk és ne használjuk játékok festésére. A Holzlasur lehetoleg ne érintkezzen borrel, esetlegesen szappannal mossunk kezet. Zárt helyiségben történo festés esetén szigorúan tilos tz és nyilt láng használata. Gondoskodjunk a helyiség kello szelloztetésérol. A fiatal és kis testu állatok helyét, valamint pajtákat és élelmiszerraktárakat csak az alapozó száradása és a helyiség alapos kiszellzeteése után vegyük ismét használatba. A kaptárakat ne kezeljül Holzlasur-ral. A növényeket óvja a Holzlasur –tól. Az élelmiszereket és takarmányokat ne tároljuk a Holzlasur-ral együtt.

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vörörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyujtójébe tegyük.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.