Holzgrund - Favéd - gombaölo alapozó

 


Színárnyalat: Színtelen.

Suruség: Kb. 0,9 g /cm³.

Az anyag fajtája: Kültéri favédo alapozófesték. Védelmet nyújt a korhadás és a gombásodás okozta kikékülésekkel szemben. Az összes hazai és külhoni, lombos- és tulevelu fafajtákra alkalmazható.

Felhasználás: Kültéri fafelületek, mint pl.: faházak, tetotartó faszerkezetek, fa homlokzati elemek, fakerítések stb. favédo alapozó bevonata. A Holzgrund alapozófesték a DIN 68800/3 szerint, a különféle faanyagok rovarkártevokkel, korhadással és kékül gombásodás elleni védelmére alkalmas. A Holzgrund alapozófesték olyan kültéri fafelületek védelmére alklamazható, melyek nem érintkeznek közvetlenül talajjal.Ne használjuk élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlen érintkezésbe kerülo faanyagok kezelésére

 


Alapfelület: Minden kül – és belföldi eredet fafajtához alkalmazható. Az alapfelületnek száraznak, tisztának és minden olyan anyagtól mentesnek kell lennie, mely a tapadást megnehezíti, azaz az alapfelületnek hordképesnek kell lennie.

Felhordás: A Holzgrund—ot ecsettel, vagy merít eljárással hordhatjuk fel a kezelendo felületre. A keményfákat az egzotikus- vagy gyantatartalmú puhafákat festés elott mossuk át düfa Nitro-Universal Verdünner hígítóval. A gombásodásnak kitett fafelületeket (tuleveluek) két rétegben kezeljük, vagy merítsük közvetlenül a Holzgrund –ba. A Holzgrund 24 órás száradás után színes düfa Holzlasur-ral, festékkel vagy lakkal
átfesthet. A trópusi eredet fafelületeket alaposan mossuk át düfa-Nitro-Universal
Verdünner hígítóval, vagy a pórusokat szárazon sárgarézhuzal – kefével dörzsöljük át.
Felhordási tanácsok: Kültéri alkalmazás: A lombhullató és tlevel fafelületeket, melyek rovarok okozta károknak, kékülésnek és korhadás veszélyének vannak kitéve, két rétegben ecsetelje, vagy meritse Holzgrund favéd alapozóba. Azon fafelületeket melyek eros idojárási viszontagságoknak vannak kitéve, védorétegként vonjuk be düfa-Holzlasur-al. Ügyeljünk arra, hogy a lazúrfestési eljárásoknál a színárnyalat minden réteg felhordásánál erosödik.

A szerszámok tisztítása: A munkaeszközöket Terpentin-Ersatz hígítóval, Testbenzin-nel vagy düfa- Pinselreiniger ecsettisztítóval tisztítsuk.
Eltarthatóság: A bontatlan kiszerelés gyakorlatilag korlátlan ideig tárolható.

Kiszerelés: 375 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l és 30 l.

Kiadósság: Kb. 8-12m²/l, az alapfelület minõségétõl függõen. Pontos értéket, az objektumon végzett próbafelhordás alkalmával kaphatunk.
Száradási ido: Porszáraz: kb. 2 óra után, tapintható: kb. 4 óra után, átfesthet: kb. 24 óra elteltével.

Felhasználási homérséklet: A felhordási és a száradási ido alatt az alapfelületnek és környezetének minimálisan +5°C-nak kell lennie.

Biztonsági tanácsok: A Holzgrund gyúlékony és illanó anyagokat tartalmaz. A felhasználás és a tárolás során be kell tartani az olajalapanyagú favédoszerekre vonatkozó általánosan elfogadott biztonsági eloírásokat. A Holzgrund –ot gyerekektl elzárva tároljuk és ne használjuk játékok festésére. A Holzgrund lehetoleg ne érintkezzen borünkkel, esetlegesen szappannal mossunk kezet.
A zárt helyiségben történo festés esetén szigorúan tilos a tuz és nyílt láng használata. A kisebb tesu ( fiatal ) állatok helyét, valamint pajtákat és élelmiszerraktárakat csak az alapozó száradása és a helyiség alapos kiszelloztetése után vegyük ismét használatba.A kaptárakat és a melegházakat ne kezelje Holzgrund –dal ! A növényeket óvja a Holzgrund káros hatásaitól. További eloírásokat a biztonságtechnikai adatlapon találhatunk !

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyujtojébe tegyük.

 

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.