Füllstoff innen - Belsotéri glettanyag

 


A gyártmány fajtája: Poralakú felületi kitölto és gletteloanyag, gipsz és adalékanyagok keverékeként.

Alkalmazási cél: Csak belsotéri falfelületekre hordható fel. Repedések kitöltéséhez, lyukak, vakolati fugák, falfelületek, falazóelemek gletteléséhez és simításához alkalmazható.

Tulajdonságok: Száradás után fehér színu, nagy töltoerovel és kiváló stabilitással rendelkezik, víz hozzákeverésével azonnal használható. Nem reped és nem zsugorodik. A Füllstoff innen aktivan lélegzik, páraátereszto, nedvszívása az alapvakolatéhoz
hasonlítható. Nem mérgezo-, nem maró hatású, kémiailag semleges.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek szívóképesnek, szilárdanak és tisztának kell lennie. A laza festékrétegeket, a régi enyves bevonatokat, tapétákat, szennyezdéseket, zsírt, viaszt és az elválasztószert ( pl. elválasztóolajat) el kell távolítani. A síma felületeket fel kell érdesíteni, az erosen nedvszívó alapfelületeket (pl. gázbeton) elo kell nedvesíteni a hatékonyabb alapozás érdekében.

Alkalmazás: Gletteléshez és simításhoz: minden ásványi alapfelületre alkalmas, mint pl.: vakolatra, betonra, természetes kre, gázbetonra, építipari falazólapokra stb. Szilárd alapfelületet teremt a tapétázási munkákhoz és a különféle festési bevonatokhoz. Több rétegben is felhordható, minden rétegvastagságban képes kiszáradni. A száradási ido függ az alkalmazott réteg vastagságától amely esetenként néhány nap is lehet.

Rögzítéshez, ragasztáshoz : a könnyszerkezeti- és a zajcsillapító építipari szerkezetek pl. gipsz-, keményhab- és heraklit-lapok beépítéseinél is alkalmazható . Nem alkalmazható a nagy testsrség építipari lapokhoz ( pl. PUR-hab). (Az építipari lapok gyártóinak utasításaira figyelemmel kell lenni).

Glettelés: a bekevert alapanyag pihentetése után, az alapfelület elonedvesítésével glettelhet.

További felületkezelés: csak a felület kikeményedés után munkálható.

Mintázáshoz, barkácsoláshoz és formázáshoz: kikeményedés uán a Füllstoff innen furészelheto, vágható, reszelheto vagy csiszolható.

Bekeverés: kb. 1,5 rész alapanyagot 1 rész vízzel jól el kell keverni. Eloször a vizet kell a keveredénybe tenni, 2 percig állni hagyni, majd azt követoen kézi- vagy motoros keverovel csomómentessé kell keverni. A felhordásra kész glettanyag kb. 60 percig felhordható.
Kérjük kísérje figyelemmel: az erosen nedvszívó alapfelületeket vízzel elo kell nedvesíteni, vagy praktikusan düfa Tiefgrund LF D 314-mélyalapozóval kell alapozni, hogy az 1 mm alatti gletteloanyag krétásodása ne induljon meg. A javítási helyeket a következo réteg felhordása elott düfa Tiefgrund LF, D 314- mélyalapozóval kell alapozni.

Színezés: száraz-pigmentekkel, maximum 5 %-os adalékkal, melyet jól el kell keverni.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal, vízzel.

Tárolás: A Füllstoff innen -t szárazon kell tárolni. Tárolható: eredeti csomagolásban kb. 6 hónapig.

Kiszerelés: 0,5 kg, 1,5 kg, 5 kg, 10 kg és 25 kg.

Kiadósság: Kb. 900 gr/m²/mm, bekeveretlen állapotban a felhordás módja és a felhordás vastagsága függvényében.

Felhordási homérséklet: Az alapfelületnek és környezetének a felhordási és a száradási id alatt min. + 5°C-nak kell lennie.

Hulladékkdezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080102 (régi festékek és lakkok, melyek nem tartalmaznak halogénes oldószert) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok) szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.