Fensterkitt - Ablakgitt

 


Anyag fajtája: Lenolaj - gitt.

Felhasználás célja: Általánosan felhasználható, különösen szimpla ablakok és ajtók üvegezéséhez.

Tulajdonságok: Száradási ido kb. 4 - 6 hét.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek tisztának és száraznak kell lennie.

Feldolgozás: Üvegezési munkáinknál ügyeljünk a tiszta, pormentes, száraz és alapozott “falcokra“, élekre.. Az alapozás azonban ne legyen olyan vastag, hogy a fa pórusai elzáródjanak. Utólagos kezelés: A gitt kikeményedése után, azt elasztikus festékkel kell átfesteni. Akril festékréteg felhordásánál minden esetben elzetes próbafestést kell végezni.

Megjegyzés: A termék a folyamatos feldolgozás lehetségét biztosítja, mivel a Fensterkitt állaga az évszakok körülményeihez igazodik. Szimpla üvegtábla felületeknél általában páralecsapódás képzdik a tábla beltérre es felén. Az ablak bels felületérl lecsorgó víz
gittágyba történ beszivárgását minenképpen akadályozzuk meg. A duplafalú ablaktípusokat nem szabad azonnal üvegezés után összeszerelni, mivel a gittnek a kötéshez oxigénre van szüksége.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Huvös és száraz, de fagymentes helyen. A felbontott dobozt jól zárjuk vissza.

Kiszerelés:
Bézs: 0,5kg és 1 kg zacskó.
Natúr és barna: 750 g doboz.

Kiadósság: Használattól függoen.
Feldolgozási homérséklet: Legalább +5°C homérséklet legyen az alapfelület és a külso homérséklet a feldolgozás,
és a száradási ido alatt.

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyjtjébe tegyük.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.