Feinmakulatur – Folyékony makulatúra

 


Anyag fajtája: Por alakú speciális glettanyag cellulózrostokkal és cellulóz-kötanyaggal.

Felhasználás célja: A jól festhet, filcesed és elasztikus alapfelületekre, valamint jó minség falfelületekre. Glettanyagként használható falak és kölönböz felületek egyenletlenségeinek kiegyenlítésére és simítására.

Tulajdonságok: A Feinmakulatur a tiszta, hordozóképes alapfelületek nagy ersség, vízzel oldható tapéta-alapozója, kitn feldolgozási tulajdonságokkal és jó felületi tapadással. A megszáradt filmrétege (vastagon felhordva) elfedi a nikotinos, füstös alapfelületeket és a száraz vízfoltokat, szabályozza az alap feszültségét és nedvességét.

 


Alap: Az alapfelületnek tisztának és száraznak kell lennie.

Feldolgozás: Alapanyag-keverék: Ecsetelhet makulatura (normál vakolat esetén) : 1: 6 arányban (1 rész makulatúra - 6 rész víz). Glettelhet makulatura (durva vakolat esetén) : 1:3 arányban (1 rész makulatúra - 3 rész víz). A Feinmakulatur –t öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a szükséges vízmennyiséget. Keverjük össze és a keverék felduzzadás után még egyszer keverjük fel. A kész anyagot
egy rövid mennyezetkefével egyenletesen hordjuk fel a száraz és tiszta alapfelületre. A teljes átszáradással kialakult filmréteg azonnal tapétázható. Felületi gletteléshez a glettelheto tapétaalapot egyenletesen hordjuk fel rozsdamentes glettvassal. Az így elkészült és
átszáradt felület jól csiszolható.

Megjegyzés: Kb. 20 perc alatt oldódik fel, a feldolgozás kb. 30 perc elteltével kezdheto meg.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel, esetleg mosó- vagy mosogatószeres vízzel.

Tárolás: A Feinmakulatur –t száraz helyen tároljuk.

Kiszerelés: 1 kg és 5 kg.

Kiadósság: Kb. 40-60 g/m², a keverési aránytól és az alapfelülettõl függoen.

Feldolgozási homérséklet: Legalább +5°C hmérséklet legyen az alapfelület és a külso homérséklet is a feldolgozás és a száradás ideje alatt.

Megsemmisítés: Csak a teljesen üres csomagok adhatók újrahasznosításba. A vonatkozó hulladékkezelési szabályokat be kell tartani.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.