„Düfa“ Homlokzatfesték HD 80

 


Színárnyalat: Fehér.

Fényességi fok: Matt.

Kötoanyagfajta: Manyag-diszperziós.

Pigmentbázis: Titándioxid és jól tölt specális-extender.

Suruség: Kb. 1,6 g/cm³.

Alkalmazás: Töltképes manyag-diszperziós festék idjárásálló homlokzati, valamint súrolásálló matt belso-fali bevonatként.

Tulajdonságok: Idojárásálló, fényálló, igen ersen töltképes,de mégis rugalmas és nem hajlamos az öregedésre. Nem ridegül el, nem repedezik, nem táskásodik, kiváló a tapadási szilárdsága. Magas diffúziós-ellenállóképessége miatt leginkább az az új épületek felületképzésére alkalmazható.
Matt fényesség, felülete súrolásálló.


Alapfelület: A “Düfa” Homlokzatfesték HD 80 minden hordképes ásványi alapfelületre felhordható. A kritikus alapfelületeket, mint pl. a nem jól tapadó, régi festékrétegeket el kell távolítani. A meglév repedéseket szakszeren javítani és szigetelni, a vakolatjavításokat fluátozni kell. Az ersen nedvszívó vakolatokat düfa Tiefgrund LF- oldószermentes mélyalapozóval kell alapozni.

Felhordás:
Az 1. alapozó réteget max. 10% -os vizes hígítással kell felhordani.
A 2. záróbevonatot lehetleg hígítás nélkül kell felvinni.
A festési munkálatoknál az anyag egyenletes felhordására és eloszlatására ügyelni kell.

Színezés: düfa Vollton- und Abtönfarben- színes – és színezfestékkel.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal, vízzel.

Tárolás: A “Düfa” Homlokzatfesték HD 80 -at hvös és fagymentes helyen kell tárolni. A megkezdett edényeket jól vissza kell zárni.

Kiszerelés: 2,5l , 5l, 7l és 10l
Kiadósság: Kb. 6 m²/l , az alapfelület adottságai szerint. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.
Száradási idok: A “Düfa” Homlokzatfesték HD 80 meleg, száraz ido esetén aznap átfesthet. Huvösebb, nedvesebb id esetén értelemszeren hosszabb száradási idre van szükség.

Felhordási homérséklet: Az alapfelületnek és környezetének a felhordási és száradási id alatt min. + 5°C-nak kell
lennie.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080103 (vizesbázisú festékek és lakkok hulladékai) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok) szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.