Rollputz - Hengerelt kültéri vakolat

 

Színárnyalat: Fehér.

Kötoanyagfajta: Muanyag-diszperziós.

Suruség: Kb. 1,8 g/cm³.

A gyártmány fajtája: Vízzel hígítható, pigmentált, hengerléssel, szórással és glettelési eljárással felhordható mugyantatartalmú vékonyvakolat, kültéri felületekre.

Alkalmazás: Dekorativ kültéri felületek eléréséhez. Kiemelt kezdeti tapadása miatt kituno felhordási tulajdonságok jellemzik.

Tulajdonságok: Könnyen felhordható, sokféleképp strukturálható, mosásálló, diffúzióképes, ütés- és karcolásálló.

 


Alapfelület: Alapvakolatra, betonra, szálascementre és minden hordozóképes festett vakolt felületre, a megfelelo alapozóréteg alkalmazása után felhordható. Az alapfelületeknek szilárdaknak, hordképeseknek és tisztáknak kell lennie. Lásd a mellékelt táblázatot.

Felhordási tudnivalók: A Rollputz vékonyvakolat hígítatlanul hengerrel, rozsdamentes glettvassal vagy szórókészülékkel hordható fel és kivánság szerint struktúra-hengerrel, glettelo-, simítókanállal vagy tetszoleges szerszámmal mintázható. A Rollputz, -mint minden diszperziós bázisú festék- eros napsugárzás alatt nem hordható fel. Figyelni kell arra, hogy a felhordási és a száradási idszak alatt,
+5°C-nál ne legyen alacsonyabb az alapfelület és a környezeti leveg hmérséklete. A Rollputz gyártásához használt töltanyagok és granulátumok természetes alapú termékek, ezért ez a tulajdonság bizonyos színárnyalatváltozásokat okozhat. Fentiekre való tekintettel az összefüggo felületekre csak az azonos "sarzs" (gyártási) számú anyagok alkalmazhatók.

Színezés: düfa Vollton- und Abtönfarben, D 230-cal max. 5%-ig színezhet. Magasabb "Vollton"-adalékmennyiségnél vagy más anyagok keverékeinél a kivánt struktúrák nem érhetok el.

Kiadósság: Az alkalmazott struktúrának megfelelen és az alapfelület érdessége szerint az anyag kiadóssága 2 -4 kg/m² közötti. A pontos értéket az objektumon végzett próbafestéssel kell meghatározni

A szerszámok tisztítása: A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel kell tisztítani. A munkaeszközöket a munkaközi szünetekben víz alatt kell tartani.

Tárolás: Huvös, de fagymentes helyen kell tárolni. A megkezdett edényeket jól vissza kell zárni.

Kiszerelés: 16 kg.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080103 (vizesbázisú festékek és lakkok hulladékai) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok) szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.