Putzgrundierfarbe

 


Színárnyalat: Fehér

Kötoanyagfajta: Vizes muanyag – diszperzió.

A gyártmány fajtája: Pigmentált muanyag diszperzió.

Alkalmazás: Speciálisan pigmentált vakolatalapozó a düfa vékonyvakolatok alá, elssorban a “Bitex” Vakolatokhoz. Az ásványi eredet alapfelületek alapozásához és köztes alapozásához használható ( préselt építipari lapokra, gipszkartonra, különféle préselt fa lemezekre - beltérben).

Tulajdonságok: A Putzgrundierfarbe tulajdonságait tekintve egy pigmentált, oldószermentes un. tapadóhíd.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek száraznak, tisztának és hordozóképesnek kell lennie, a nedvszívó és krétásodó alapfelületeket elzetesen Tiefgrund Mélyalapozóval kell fixálni. Az erosen nedvszívó és máló alapfelületet kétszer, nedvest a nedvesre technológiával a
Putzgrundierfarbe alapozóval kell alaposan átitatva alapozni.

Felhordási tudnivalók: A Putzgrundierfarbe terméket felhordás eltt alaposan fel kell keverni. A felkevert alapozószert lehetoség szerint hígítatlanul, vagy a felhordási konzisztenciát beállítva max. 5 % vizes hígítással szabad alkalmazni.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Hideg és száraz de fagymentes körülmények között, gyermeketl elzátva tárolandó.

Kiszerelés: 2,5 l és10 l

Kiadósság: Kb. 250 ml/m². Pontos értéket, az objektumon végzett mintafelület készítésével lehet nyerni.

Száradási ido: Meleg, száraz légköri viszonyok között még aznap átfestheto. Huvösebb idjárási viszonyok között a száradási ido meghosszabbodik.
.
Felhordási homérséklet: Az alapfelületnekk és környezetének a felhordási és a száradási id alatt legalább + 5 Cº-
nak kell lennie.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürített edényeket szabad az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradékokat az EAK hulladékkód Nr. 080103 szerint (a vizesbázisú festékek és lackok hulladékainak kezelése) vagy az EAK hulladékkód Nr. 080105 szerint (kikeményedett festékek és lakkok hulladékainak kezelése) kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.