Boots - Klarlack - Színtelen csónaklakk

 


Színárnyalat: Színtelen.

Fényességi fok: Magasfény.

Kötanyag fajtája: Speciális alkidgyanta.

Suruség: Kb. 1,0 g/cm³.

Anyag fajtája: Ütés- és karcolás álló, gyorsan száradó, nagyon kiadós magasfény színtelen lakk bel- és kültérre.

Használat: Facsónakok, bútorok, ajtók és faburkolatok színtelen, idjárásálló festésére alkalmas, jól terül, ütés-, tenger- és sósvízálló.

Tulajdonságok: Színtartósság és vízállóság: nagyon jó .

Vegyszerállóság: gyenge savak, lúgok és háztartási tisztítószerekkel szemben jó. Felületi tapadás, elaszticitás és ütésállóság tekintetében teljesíti a VOB- és DIN szabványok feltételeit.

Hoállóság: + 80 °C-ig.

 


Alapfelület: Az új, még nem festett kültéri fafelületet düfa Holzgrund –dal alapozzuk le, majd 10- 15%-ban Terpentin-Ersatz vagy Kunstharz-Verdünnung hígítóval hígított Boots- Klarlack-ot hordjunk fel.

Feldolgozás: Kb.4-6 órás száradás után hígítatlan Boots-Klarlack –ot alklamazzunk. A régi, színtelen. festékréteget csiszoljuk meg csiszolópapírral , majd egy vagy két rétegben lakkozzuk. A régi színes festéket maradéktalanul távolítsuk el düfa Abbeizer –rel majd hígítatlan Boots-Klarlack –kal alapozzunk és végül szintén hígítatlanul lakkozzunk.

Hígítás a mázoláshoz: Kunstharz-Verdünnung vagy Terpentin-Ersatz hígítóval.
Hígítás a szóráshoz: Kunstharz-Verdünnung hígító.
Megjegyzés: A Boots-Klarlack különösen kiváló minség, strapabíró, kemény felületet adó lakkozást biztosít. A Boots-Klarlack –kal történ lakkozás ütés- és karcolásálló. A Boots- Klarlack vízálló, így csónakok lakkozására is használható.

Fontos adatok: A színtelen kültéri lakkozás idõjárásállósága függ a lakkfilm rétegvastagságától. A minimális rétegfelépítésnek három rétegbl kell állnia. Minden további réteg, sokszorosan megnövelheti a bevonat tartósságát. Amennyiben a fafelületünket nedvesség ellen kezeljük, gy különös hangsúlyt fektessünk az alapozó réteg megfelel felhordására.

Szerszámok tisztítása: Kunstharz-Verdünnung vagy Terpentin-Ersatz hígítóval.

Tárolás: A Boots-Klarlack- ot hvös és száraz, de fagymentes helyen tároljuk. A már megbontott kiszerelést jól zárjuk le.

Kiszerelés: 375 ml, 750 ml és 2,5 l.
Kiadósság: Kb. 10 m² / l, az alap tulajdonságától függõen. Egzakt kalkulációra az adott felületen végzett próbafestés ad kell garanciát.

Száradási id: Meleg, normál, kb. 20°C hmérsékleten kb. 4-6 óra elteltével porszáraz és kb. 8 óra után tapintható. Kb. 16 óra után festhet ill. szórható. Kb 48 óra után csiszolható.

Feldolgozási hmérséklet: Legalább +5°C hmérséklet legyen a festend felület és a környezeti hmérséklet is mind a feldolgozás, mind a száradás ideje alatt.

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyujtojébe tegyük.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.