Acryl - Wetterschutzlack - Acryl idojárásálló zománcfesték

 


Színárnyalat: ezüstszürke 0408 galambkék 0409 barna 0410 sötétbarna 0411 csokoládébarna 0412 fekete 0413 fehér 0414 barnabeige 0401 sárga 0402 piros 0403 vörösbarna 0404 zld 0405 mohazöld 0406 szürke 0407.

Fényességi fok: Selyemfény

Kötanyagfajtája: Manyag-diszperziós.

Pigmentbázis: Színtartó, idjárásálló pigmentek.

Srség: Kb. 1,3 g/cm³ a színárnyalattól függen.

Az anyag fajtája: Vízzel hígítható diszperziós zománcfesték a kül- és beltéri faszerkezetekre Alkalmazási terület: Az Acryl-Wetterschutzlack nagy fedképesség acryl zománcfesték, mely általánosan és csaknem minden aljzathoz használható bel- és kültérben, úgy mint régi-, új-, száraz-, nedves fa anyagokra (max. 15 % nedvességtartalomig), vakolatra, betonra, falazatokra, új ereszcsatornákra és horganylemezbl készült vízlevezet csövekre, továbbá szálascementbl készült tárgyakra. Nyílászárók esetén a felületek összetapadása miatt nem ajánlott alkalmazni !

Tulajdonságok: Fényállóság: nagyon jó minden színárnyalatnál.

Vegyszerállóság: ellenáll az ipari környezetnek.

Tapadás: a megfelelen hordozóképes aljzatokon nagyon jó.

Rugalmasság: a kiszáradt film tartósan rugalmas és jól bírja a hingadozásokat.

Dörzsállóság: a DIN 53 778 szabványnak megfelelen.

 


Aljzat elkezelés: Az aljzat mentes legyen a szennyezettségektl, a leválást segít anyagoktól, továbbá tisztának, száraznak és hordképesnek kell lennie. A szennyezdéseket és a régi festékrétegeket teljesen el kell távolítani. A jó tapadóképesség festéseket portalanítani, tisztítani és zsírmentesíteni kell, a sík felületeket fel kell csiszolni. A nyomás alatt préselt falemezeket az Acryl-Wetterschutzlack-os kezelés eltt kb.6 hónapig "érni" kell hagyni. Az ersen máló fa aljzatokat és a laza leváló farostokat a felületekrl le kell csiszolni.

Új fafelületek bevonása: A tlevel faanyagok els festésénél a kisárgulás elkerülésére érdekében düfa Acryl - Holzisoliergrund-dal kell alapozni, majd fedfestésként két réteg Acryl- Wetterschutzlack-ot kell felhordani. Egyéb felületeknél az alapozó festést kb.10 %-
os vizes hígítású Acryl-Wetterschutzlack-kal, majd egy-két réteg hígítatlan fed- festéssel kell végezni.

Festések laza, máló fa aljzatokra: A fát a hordozóképes magjáig le kell csiszolni. Az alapozó festést düfa Holzgrunddal, majd a két réteg fedfestést az Acryl-Wetterschutzlack-kal kell elvégezni.

Régi festékréteggel bevont fa aljzatok: A gyenge tapadású festéseket a hordképes faaljzatig el kell távolítani. Kls térben az alapozást düfa Holzgrund-dal majd az azt követ két fedréteget Acryl-Wetterschutz-lack-al kell elvégezni, hígítás nélkül. Bels térben a még
horozóképes festékrétegeket gondosan fel kell csiszolni, majd hígítatlan Acryl- Wetterschutzlack-kal kell bevonnii.

Beton, vakolat és falfelületek: Az ersen nedvszívó aljzatokat düfa Tiefgrund LF, D 14-mélyalapozóval kell alapozni. A fedfestést Acryl-Wetterschutzlack-kal hígítatlanul kell elvégezni. A betont és a friss vakolatot csak 4 hetes kötési id után lehet festeni.

Horganyzott felületek és szinesfémek A horganyt, a horganyzott vasat és a szinesfémet gondosan ammoniás oldattal és
zsíroldószerrel (pl. Pril) zsírtalanítani kell és azt mechanikusan tiszta vízzel lemosni. Megjegyzés: A károsanyag-szegény zománcok felhordásánál is be kell tartani a szokásos védintézkedéseket.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel tisztítani.

Tárolás: Fagymentesen kell tárolni. A megbontott edényeket jól lezárva kell tartani.

Kiszerelés: 750 ml, 2,5 l és 10 l.

Kiadósság: Kb. 8-10 m²/l, az aljzat adottságainak megfelelen. Pontos éretéket, csak próbafelhordással nyerhetünk.

Száradási id: Kb. 6 óra elteltével átfesthet vagy szórható. Felhordási hmérséklet: Az aljzatnak és környezetének a felhordási és száradási id alatt legalább + 8 C°-nak kell lennie

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürült edények adhatók az újrahasznosításba. Az anyagmaradványokat beszáradva a hulladékkód Nr. 55508 (festékek) vagy a hulladékkód Nr. 55513 (kikeményedett régi festékek) szabályai szerint kell kezelni.

 

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.