Acryl - Seidenmattlack - Akril selyemfény zománcfesték

 


Színárnyalat: 20 színárnyalat a RAL színkártya szerint.

Fényességi fok: Selyemmatt.

Kötanyag fajtája: Tiszta akrilát, vízzel hígítható.

Pigmentalap: Színtartó színes pigmentek.

Srség: Kb. 1,0 - 1,2 g/cm³ színárnyalattól függen.

Használat: Vízzel hígítható akril zománcfesték bel- és kültérre, környezetbarát jellel ellátott - nem tartalmaz káros anyagokat. A termék selyemmatt bevonatot képez a fa-, alapozott vas-, acél- vagy horganyzott-, kemény PVC-, elkezelt vakolat-, beton- vagy rostcementfelületeken, valamint felújító festékként alklamazható minden régi, de még hordozóképes bevonatrendszerre. A színes árnyalatok melegvizes fttestek festésére is alkalmasak.

Tulajdonságok: A termék idjárásálló-, selyemmatt fényesség-, a nagy igénybevételnek kitett beltéri felületeken kopásálló bevonatot képez..Elnyös tulajdonságai a könny felhasználás és gyors száradás.

Fényállóság: Minden színárnyalatnál nagyon jó. Vegyszerállóság: Ipari légkörrel szemben ellenálló, elszappanosodásálló. Idjárásállóság, felületi tapadás, elaszticitás, kopásállóság: Megfelel a DIN-feltételeinek.

 


Alapfelület: Az Acryl-Seidenmattlack szinte minden felületre alkalmas a pincétl a tetig, pl. ablakok, ajtók, zsaluk, kerítések, favázak, faburkolatok, kerti bútorok, valamint tüzi horganyzású acél, rostcement, beton- és vakolt felületekre.

Felhasználási javaslat:
Faalapok (nem mérettartó)
1. Impregnáljuk düfa-Holzgrund-dal (lombhullató és tlevel fákra kültéren használjuk).
2. Alapozzuk düfa Acryl-Vorlack-kal.
3. Fedrétegként Acryl-Seidenmattlack-ot hordjunk fel.

Faalapok (mérettartó, pl. ablakok és ajtók)
1. Impregnáljuk düfa-Holzgrund-dal (lombhullató és tlevel fákra kültéren használjuk).
2. Közbens rétegként düfa Acryl-Vorlack-ot használjunk.
3. Fedrétegként hígítatlanul Acryl-Seidenmattlack-kal fessük le a felületet.

Vas, acél, horganyzott acél, könnyfém és kemény-PVC A vas- és acélfelületeket rozsdátalanítsuk és zsírtalanítsuk, majd beltéren egyszer, kültéren kétszer düfa Rostschutzgrund-dal alapozzuk. A horganyzott acél és könnyfém alapfelületeket gondosan zsírtalanítsuk ammóniával(szalmiákszesz) és tisztítószerrel (pl. Pril), majd tiszta vízzel mossuk le. Az oxidálódott felületeket mechanikusan csiszolópapírral csiszoljuk át, a kemény PVC anyagok felületét zsírtalanítsuk és szintén csiszoljuk meg. Az így elkezelt felületet hígítatlan Acryl-Seidenmattlack-kal kétszer fessük le.

Rostcement, beton és vakolt felületek A nedvszívó és krétásodó vakolatokat keféljük át és düfa Tiefgrund LF mélyalapozóval
szilárdítsuk meg. Az így elkészített felületet alapozzuk düfa Acryl Vorlack-kal, majd hígítatlan Acryl-Seidenmattlack –kal fedjük be.

Régi festékréteg: A feltáskásodó és megrepedt régi festékrétegeket csiszoljuk le. A sértetlen régi festékréteg hordépességét ellenrizzük, a régi lakkozott felületeknél a lakkréteget csiszoljuk le és portalanítsuk. A diszperziós festékréteget keféljük át és portalanítsuk. Alapozzuk düfa Acryl Vorlack-kal, majd hígítatlan Acryl-Seidenmattlack-kal fessük le.

Hígítás: Max. 10%-ig vízzel.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnl vízzel.

Tárolás: Fagymentes helyen tároljuk. A felbontott dobozokat jól lezárva tároljuk.

Kiszerelés: 750 ml és 2,5l.

Kiadósság: Kb. 100 ml/ m².
Egzakt kalkulációra az adott felületen végzett próbafestés ad kell garanciát.

Száradási id: Kb. 1 óra után tapintható 2-3 óra után átfesthet és átfújható. Hvös és párás idben a száradási id meghosszabbodik.

Felhasználási hmérséklet: Legalább +5°C hmérséklet legyen a festend felület és a környezeti hmérséklet is mind a
fehasználás, mind a száradás ideje alatt.

Javaslatok: Az Acryl Seidenmattlack elnyerte a „Blauer Engel“ kék angyal elnevezés környezetvédelmi védjegyet.

Ügyeljünk a következkre: Gyermekektl tartsuk elzárt helyen! Ne lélegezzük be! A felhasználás ideje alatt és után
gondoskodjunk megfelel szellztetésrl. Ha brre vagy szemre kerülne, b vízzel azonnal mossuk le. Ne öntsük csatornába, folyóvízbe vagy talajra. Vízzel hígítható termékek esetén használat után azonnal vízzel és szappannal tisztítsuk meg a szerszámokat.

Hulladék elhelyezése: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyjtjébe tegyük.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.