Acryl - Klarlack - Akril színtelen lakk.

 


Színárnyalat: Színtelen.

Fényességi fok: Selyemfény.

Kötanyag fajtája: Tiszta akrikát, vízzel hígítható.

Srség: Kb. 1,0 g/cm³.

Anyag fajtája: Vízzel hígítható beltéri színtelen lakk, gyorsan száradó és kopásálló.

Használat: Az Acryl-Klarlack minden beltéri fafelület bevonására alkalmazható - pl. bútorok, ajtók, faburkolatok, gyermekjátékok, lambériák felületeire. Nedves helyiségekben is használható.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek tisztának, száraznak és hordképesnek kell lennie. A régi festékrétegeket, valamint a vakszolt és a politúrozott részeket maradéktalanul távolítsuk el. Esetlegesen végezzünk próbafestést.

Felhordás: Fafelületek kezeléséhez 2 – 3 réteg Acryl-Klarlack –ot kell alkalmazni. Az ersen nedvszívó fafelületeket els rétegkén max 10 % vízzel hígított Acryl-Klarlack- kal kell bevonni. A következ réteg felhordása eltt gondosan csiszoljuk át és portalanítsuk a
felületet.

Feldolgozási javaslatok: Használat eltt jól keverjük fel. Káros anyagot nem tartalmazó lakkok és zománcok használata esetén is tartsuk be az általános védintézkedéseket.

Szerszámok tisztítása: A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel tisztítsuk meg.

Tárolás: A felbontott dobozt jól zárjuk le. Fagymentes helyen tároljuk.

Kiszerelés: 750 ml.

Kiadósság: Kb. 8 - 10 m2/l, az alapfelület tulajdonságától függen. Pontos értéket mintafelület készítésével nyerhetünk.

Száradási id: Normál, kb. 20°C-os szobahmérsékleten kb. 1óra után tapintható, 2-3 óra után átfesthet ill. szórható. Feldolgozási hmérséklet: Legalább. +8°C hmérséklet legyen a festend felület és a környezeti hmérséklet is mind a feldolgozás, mind a száradás ideje alatt.

Utasítás: Az Acryl-Klarlack elnyerte a "Blauer Engel" elnevezés környezetvédelmi védjegyet.

Ügyeljünk a következkre: Gyermekektl tartsuk elzárt helyen! Ne lélegezzük be! A felhasználás ideje alatt és után gondoskodjunk megfelel szellztetésrl. Ha brre vagy szembe kerülne, b vízzel azonnal mossuk le. Ne öntsük csatornába, folyóvízbe vagy talajra. Vízzel hígítható termékek esetén használat után azonnal vízzel és szappannal tisztítsuk meg a szerszámokat.

Megsemmisítés: A festékmaradványokat hagyjuk beszáradni a vödörbe, majd a háztartási szeméttel együtt távolítsuk el. A teljesen kiürített festéktartályokat az újrahasznosítható anyagok gyjtjébe tegyük.

 

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.