Acryl - Holzsiegel - Akril parketta - lakk

 


Színárnyalat: Színtelen.

Fényességi fok: Fényes és selyemfény.

Kötanyagfajta: Akril-urethán kombináció.

Srség: kb. 1,0 g /cm³.

Alkalmazás: Záró- és bevonó rétegként alkalmas a normál igénybevétel beltéri faanyagokra, parkettajárófelületekre, valamint a különféle faszerkezetek fényes ill. selyemmatt színtelenlakk-kal való bevonására: pl. ajtókhra, bútorokra, lambéria felületeire, stb.

Tulajdonságok: Az Acryl-Holzsiegel a beltéri faszerkezetek vízzel hígítható-, dörzsálló-, egykomponens színtelen-lakk bevonata. Az Acryl-Holzsiegel illatanyagban szegény, fényálló, nem éghet, formaldehyd-mentes és könnyen felhordható.

Vegyszerállóság: nem áll ellen az ers lúgoknak, savaknak és oldószereknek. A szennyez anyagokat azonnal le kell törölni.
Tapadása, elasztikussága és az ütésállósága megfelel a DIN-szabvány követelményeinek.

Összeférhetsége más festékanyagokkal: nem keverhet más gyártmányokkal.

 


Alapfelület: Az alapfelületnek tisztának, száraznak, csiszolási por -, olaj-, viasz-, és ápolószermentesnek kell lennie.

Felhordás: A régi és az új fa - parketta alapfelületeket a csiszolás után gondosan portalanítani kell, majd 2 - 3 rétegben Acryl-Holzsiegel-lel kell kezelni. Az utolsó réteg felhordása eltt az alapfelületeket finoman csiszoljuk át és ismételten portalanítsunk !

Megjegyzés: Az Acryl-Holzsiegel egy különösen dörzsálló egykomponens színtelenlakk, mely minden beltéri fa- alapfelület zárórétgeként alkalmazható. Az Acryl-Holzsiegel gyakorlatilag szagmentes így lakott helyiségekben oldószergz-terhelés nélkül felhordható. Emberre, állatra, növényre gyakorlatilag veszélytelen.

Hígítás: Vízzel hígítható.

Ecsetelésnél vagy hengerlésnél: hígítás nélkül.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Tárolás: Az Acryl-Holzsiegel-t hvös és száraz, de fagymentes helyen kell tárolni. Jól lezárt, eredeti edényben kb.1 évig raktározható.

Kiszerelés: 375 ml, 750 ml és 2,5l.

Kiadósság: 8 - 12 m2/l a felhordás módjától és a faanyag szívóképességétl függen. Az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja a legjobb kalkulációt.

Száradási id: Meleg, normál, +20 oC teremhmérsékletnél kb. 30 perc múlva porszáraz, kb. 45 perc múlva nem ragad és kb. 12 óra elteltével járható. Átfesthet, átszórható és csiszolható kb. 4-5 óra múlva. Teljes terhelhetség kb. 1 hét múlva alakul ki.

Felhordási hmérséklet: Az aljzatnak és környezetének a felhordási illetve a száradási id alatt. + 15oC - +20oC közötti
hmérsékletnek kell lennie.

Tudnivalók: Az Acryl-Holzsiegel-t kitüntették a "Kék Angyal" környezetbarát megnevezéssel.

Kérjük, legyen figyelemmel a következ tanácsokra: Gyermekek ell elzárva kell tartani. Gzeit ne lélegezze be. A feldolgozás alatt és után az alapos szellztetésrl gondoskodni kell. Szembe és a brre kerülése esetén azonnal vízzel alaposan le kell mosni. Nem kerülhet a csatornarendszerbe, a természetes vizekbe, vagy a talajba. Vízzel oldható termékek alkalmazásánál a szerszámokat használat után azonnal vízzel és szappannal kell tisztítani.

Hulladékkezelés: Csak a teljesen kiürített edényeket lehet az újrahasznosításba adni.Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód nr. 080102 (régi festékek és lakkok, melyek nem tartalmaznak halogénes oldószereket) vagy az EAK hulladékkód nr. 080105 (kikeményedett festékek és lakkok) rendelkezései szerint kell kezelni.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.