Toscana Color - színes, dörzsálló falfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Vizes diszperziós műgyanta kötőanyagot tartalmazó, jól színezhető, enyhe jellegzetes szagú, dörzsálló, lemosható beltéri festék, mely csepegés mentesen felhordható. Egy vagy maximum két rétegben felhordva kiváló fedőképességű, teljes takarást biztosít, lég- és páraáteresztő. A Toscana Color alapszínei és bázis festékei egymással jól keverhetők. A Toscana színkeverő program további 1110 színárnyalatot tesz lehetővé.

Termékváltozatok:

Alkalmazható beltérben beton, régi és új vakolt felületek, gipszkarton, farost valamint üvegszálas, illetve fűrészporos tapéták festésére.

 ALKALMAZÁS

A Toscana Color beltéri falfesték felhordása előtt a pergő, fellazult laza rétegeket el kell távolítani, az esetleges vakolathibákat ki kell javítani. Festés előtt, ha szükséges a falfelületet gletteléssel kell kiegyenlíteni (pl. Falon porglettel). A nagyon porózus, nedvszívó és nem homogén falazatoknál a festés előtt szükséges mélyalapozó (pl. Toscana univerzális alapozó) alkalmazása is.

Felhordás

A Toscana Color színes beltéri falfesték felhordásához ajánlott a rövidszőrű teddy henger, mely alkalmazása esetén optimális a termék fedőképessége, kiadóssága. A festék max. 10% vízzel hígítható. A színezett termék színhatását, a kiválasztott szín megfelelőségét célszerű először próbafelületen ellenőrizni. Különböző gyártási dátumú kiszerelések esetén a színhomogenitás érdekében, az egybefüggő felületekhez szükséges teljes anyagmennyiséget homogenizálni kell.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.