Prekál zsaluzatleválasztó szer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A „ZS” helyszíni betonozásnál, az „S” pedig előre gyártó üzemekben, természetes úton vagy gőzzel érlelt betonoknál alkalmazható, acél- fém-, fa- és műanyag zsaluzatok vagy sablonok olajmentes leválasztószereként. A Prekál ZS zsaluzatleválasztó és a Prekál S sablonleválasztó olajmentes, kémiai elven működő hatásmechanizmusú leválasztószer. A Prekál ZS elsősorban helyszíni betonozásnál, a Prekál S pedig előre gyártó üzemekben, természetes úton vagy gőzzel érlelt betonoknál alkalmazható, acél-, fém-, fa és műanyag zsaluzatok vagy sablonok olajmentes leválasztószereként.

 ALKALMAZÁS

A betonozást a leválasztószer felhordása után azonnal meg lehet kezdeni. A Prekál ZS-vel a zsaluzat nemcsak közvetlenül a betonozás előtt, hanem 2-3 nappal korábban is kezelhető és szabad téren tárolható. Ilyen esetben ajánlatos a leválasztószert hígítás nélkül vagy a kétszeresére hígított anyagot két rétegben alkalmazni.

A zsaluzat felületét minden alkalmazás előtt a durvább szennyeződésektől meg kell tisztítani. A finomabb rozsda-, ill. az esetleges olaj maradványokat nem szükséges eltávolítani, ilyen esetekben is a leválasztószert kell két rétegben alkalmazni. Felhasználás előtt minden esetben jól fel kell keverni A Prekál ZS zsaluzatleválasztó és a Prekál S sablonleválasztó általános esetben vízzel maximum kétszeresére hígítva, ecsettel vagy szórógéppel hordható fel, de kerülni kell az anyag finom porlasztását.

Anyagszükséglet: kb. 2,5 kg/lOO m2 a hígítás nélküli anyagból (egyszeri kezelés egy sablonfordulót bír el).

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.