Plastol Nac - betonplasztifikáló adalékszer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Ligninszulfonát tartalmú szer, amely nagymértékben javítja a beton képlékenységét, csökkenti a keverővíz-igényt, így jelentősen növeli a kezdeti- és végszilárdságot. Hatását akár 2,0-2,5 órán keresztül is megtartja. A Plastol NAC ligninszulfonát tartalmú kloridmentes betonplasztifikálószer, amely a szilárdsági tulajdonságok változatlansága mellett nagymértékben javítja a beton képlékenységét. Képlékenyítő hatását különösen hosszú ideig, akár 1,5-2,0 órán keresztül is megtartja. Magasabb adagolásoknál a szer jelentősen növeli a frissbeton légtartalmát. Azonos konzisztencia esetén csökkenti a keverővíz igényt, jelentős mértékben növeli a kezdeti – és végszilárdságot.

A Plastol NAC minden minőségi betonnál (feszített betonnál is) alkalmazható a beton bedolgozhatóságának, ill. szilárdságának, tömörségének javítására és a szétosztályozódás csökkentésére. A cement kezdeti reakcióját, hidratációját időben elnyújtja, ezáltal a kötésidőt növeli. A szilárdulási folyamatot ugyanakkor gyorsítja. A betonacél korróziós védettségét 1,6 %- os adagolásban sem befolyásolja.

 ALKALMAZÁS

A Plastol NAC javasolt adagolása 0,6- 1,6 m% a cement tömegére vonatkoztatva. Az adagolás pontos mértékét – az elérni kívánt hatás, illetve betontulajdonságok ismeretében – próbakeveréssel kell meghatározni. Az adalékszert a keverővízhez, vagy a friss betonhoz kell adagolni és homogénné keverni. A képlékenyítőszert – amennyiben más, ellenőrzötten összeférő adalékszert is használunk – mindig másodikként kell az első szerrel már homogénné kevert frissbetonhoz adagolni.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.