Mikroszil T beton és habarcstömítő adalékszer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Speciális szervetlen hatóanyagú, rendkívül finom részecskeméretű pórustömítő szer. A Mikroszil® T előnyös tulajdonságai a mikroszilika két alapvető működési mechanizmusán érvényesülnek.

A mikroszilika por extrém finom részecskéinek átlagos szemcsemérete a cementnél 50- 100-szor kisebb, méretük 0,1-2,0 mikron, melyek képesek kitölteni a cementrészecskék közötti mikroszkopikus hézagokat és üregeket, javítva így a térkitöltést, és létrehozva egy tömörebb betonstruktúrát.

A beton kötése során a mikroszilika reakcióba lép a cementiszap szabad mésztartalmával és káliumszilikát- hidrátot képez, növeli a cementkötés tömörségét, erősségét, így másodlagos hidraulikus kötőanyagként is viselkedik. Komplex hatásmechanizmusa következtében a betonok és habarcsok vízzáróságát tartósan és jelentős mértékben megnöveli. Adagolásával tömörebb szerkezetű, nemcsak a kapilláris vízfelszívódásnak. hanem víznyomásnak is ellenállóbb betonok és habarcsok készíthetők. A Mikroszil T javítja a beton mechanikai tulajdonságait, a nagyobb korai és végszilárdság mellett növeli a kopásállóságot is. Továbbá előnye, hogy a környezet káros vegyi hatásaival szemben ellenállóbb betont eredményez, javítja a sóállóságot. Vizsgálattal igazoltan nem okoz betonacél korróziót, vasbeton készítéséhez is felhasználható

A Mikroszil T alkalmazása különösen előnyös:

 ALKALMAZÁS

A Mikroszil T adalékszert a szárazhabarcsokhoz, illetve a száraz betonkeverékhez kell adagolni és azzal – a víz hozzákeverése előtt – alaposan homogenizálni. Helyszíni betonkeverésnél és a beton- gyári technológiákba illesztve is jól alkalmazható. A szer használata kismértékben növeli ugyan a vízigényt, de a konzisztencia időbeni alakulását kedvezően befolyásolja (a terülés időbeni romlását lassítja). A konkrét betonösszetételre célszerű az adalékszer hatásának munkahelyi vizsgálatát elvégezni.

Javasolt adagolás: A cementtömegre számított 3-6 tömeg %.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.