Szilikofób Anhydro falszigetelő anyag

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Tömör tégla, terméskő, beton, vályog és vegyes falazatok kapillárisan felszívódó talajnedvesség, -pára elleni utólagos szigetelésére alkalmazható, terv szerint készített furatsorba való betöltés útján. Elsősorban vastagabb, ill. nagyobb (18% fölötti) nedvességtartalmú falszerkezetekhez ajánljuk. Oldószeres. A Szilikofób Anhydro áttetsző, világossárga színű, hígfolyós folyadék. Szaga jellegzetes, enyhén bódító. Szennyezésként esetleg kolloid finomságú port tartalmazhat, mely hosszabb állás során leülepszik. A levegő nedvesség tartalmával érintkezve 2 nap alatt gélesedik (kocsonyásodik), felhasználásra alkalmatlanná válik.

Felhasználási terület

A Szilikofób Anhydro a falakban, pillérekben kapillárisan felszívódó talajnedvesség, talajpára elleni utólagos vegyi falszigetelő anyag. Elsősorban tégla, kő és vegyes falazatoknál - különösen műemlék jellegű épületeknél - alkalmazható előnyösen, de felhasználható porózus beton, valamint vályog és vert falú épületek szigetelésére is.

A Szilikofób Anhydro szigetelés alkalmazásánál a fal nedvességtartalmára vonatkozó megkötés nincs, falszárító hatásánál fogva igen magas nedvesség- tartalmú falak szigetelésére is alkalmas. Szerves anyagokat tartalmazó, falazatok esetén elszíneződés felléphet. Ilyen falazatoknál átmenetileg esetleg penészesedés is jelentkezhet. A penészesedést a falak kiszáradása után teljes biztonsággal meg lehet szüntetni 3F festékrendszer alkalmazásával.

A vegyes anyagú (tégla+kő, különböző minőségű kő stb.) falazatok esetén fokozott gondossággal kell eljárni, a furatok kiosztását, a bejuttatandó vegyi anyag mennyiségét a fal, pórustartalmának függvényében kell meghatározni.

Nem alkalmazható a Szilikofób Anhydro szigetelés akkor, ha a fal vizesedését nyomással jelentkező talajvíz, illetve valamilyen épületgépészeti hiba (pl. csőrepedés, lyukas esővíz csatorna stb.,) okozza.

 ALKALMAZÁS

A furatokba gravitációs úton kell bejuttatni a folyadékot tölcsérre vagy műanyag tartályra (flakonra) felhúzott tömlő segítségével.

Folyadékbetöltés közben a furatokba lenyomott csövet a folyadékbetöltés sebességével arányosan vissza kell húzni a furatból. A furatokát színültig - de kicsordulás nélkül- sorban egymás után fel kell tölteni. Ha a furatsor első feltöltése után a folyadék szintje a furatmélység feléig süllyedt, a furatokat ismételten színültig fel kell tölteni. Ezt mindaddig ismételni kell, míg a furatonként szükséges folyadék mennyiséget be nem töltöttük.

A szükséges mennyiség körülbelüli értéke a táblázatból számítható (lásd letöltendő PDF Termékismertető). Ha a szükséges mennyiség épület diagnosztika alapján került meghatározásra, akkor az annak megfelelő mennyiségű szigetelőanyagot kell a falba, illetve a furatokba juttatni. A betöltött mennyiséget pontosan mérni kell. A munkát lehetőleg folyamatosan végezzük. Akadályoztatás, elkerülhetetlen technológiai szünet esetén a furatokba nagyobb időkülönbséggel is (akár 1-2 nap) lehet folytatni a folyadékbetöltést.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.