Stopsó felületszilárdító kezelőanyag

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Nyers, kizsaluzott beton, szikkadt habarcs és régi sókivirágzásos felületeken egyaránt alkalmazható. Jelentősen megnöveli a kezelt felület keménységét, ezért felületszilárdításra is kiválóan alkalmazható. Kb. 35m2-re elegendő. Színtelen, sűrűn folyó, vízzel minden arányban elegyedő maró hatású oldat. Tégla, vakolat és betonfelületek kivirágzását gátolja, a sók felületre jutását megakadályozza azáltal, hogy a pórusos szerkezetben jelenlévő oldott sókkal – azok mozgásirányával szemben – kémiai záróréteget alakít ki. Jelentősen megnöveli a kezelt felület kéménységét, ezért felületszilárdításra is kiválóan alkalmazható. Nyers, kizsaluzott beton, szikkadt habarcs és régi sókivirágzásos felületeken (tégla, vakolat vagy beton) egyaránt alkalmazható.

 ALKALMAZÁS

A STOPSÓ-t 3,5-5-szörös mennyiségű ionmentes (vagy desztillált) vízzel hígítva kell használni. A kezelendő felületet a laza részektől, portól előzetesen meg kell tisztítani. A munkabiztonsági előírások betartása mellett felhordása célszerűen ecseteléssel történhet. Fémnyelű szerszámok és fémeszközök (kivéve korrózióálló acél) használatát kerüljük! Alkalmazása előtt a felület szívóképességének megállapítására kis területen próbafelhordást célszerű végezni, mert túladagolás esetén a felületen fehér elszíneződés jelentkezhet. A fehér foltosodás a kezelés/beszívódás utáni vizes lemosással, vagy átfestéssel megszüntethető.

Szokásos anyagszükséglet

40-50 g tömény oldat/m2 (150-250 g/m2 hígított anyag) Erősen porózus felületre több, tömör falszerkezet esetén kevesebb anyag felhordását javasoljuk.

Amennyiben esztétikailag igényesebb, nagy látszó felületeket kell kezelni, és a próbafelhordás során esetleg nem kívánatos elszíneződés mutatkozik, a teljes felület kezelése, illetve az ehhez szükséges mennyiségű STOPSÓ megvásárlása előtt célszerű a gyártóval konzultálni.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.