Soriflex 2K folyékony fólia - Vízszigetelő

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kétkomponensű, kül- és beltérben is alkalmazható vízszigetelő és korrózióvédő bevonó anyag. Oldószermentes, folyadék-komponense különösen nagy rugalmasságú. Pozitív és negatív oldal víznyomás esetén is alkalmazható. Alkalmazható: Kültéren medencék, teraszok, erkélyek esetén, Beltérben medencék, vizeshelyiségek stb... Diletácóknál és sarkoknál, hajlatoknál a sarokerősítő szalag használata ajánlott.

Alkalmazási terület

Alkalmazási előnyök

 ALKALMAZÁS

Az alap szilárd, szennyeződésektől, (zsír, olaj, zsaluleválasztó, por, stb.) laza részektől mentes legyen. Nagyobb felületi egyenetlenségeket, kitöréseket a szigetelés előtt legalább 24 órával Soriplan BJ betonjavító anyaggal ki kell javítani. Erősen szívó felületet a szívóképesség csökkentésére Barra emulzióval, vagy Soripon alapozóval alapozni kell. Az alapozókat a termékismertetőkben közölt módon kell alkalmazni. Az alapozó megszikkadása után (a még ragadós felületre) kell az első rétegszigetelőt felhordani, majd annak meghúzása után hordható fel a második réteg. Mivel vízszigetelésről, illetve korrózióvédelemről van szó, fokozottan kell ügyelni a rétegek folytonosságára, egyenletességére.

A Soriflex 2K habarcsot a kiszerelési tömegaránynak (1 tömegrész F+4 tömegrész P) megfelelően kell összekeverni. A folyadékkomponenst (F) megfelelő méretű tiszta edénybe öntjük és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a négyszeres mennyiségű porkomponenst (P). Csomómentesre, homogénre keverjük, célszerűen fúrógépbe fogott keverőszárral. Ügyelni kell arra, hogy keverés közben az anyag ne habosodjon. Az anyag ecsettel, glettvassal hordható fel. Az összekevert anyag a bedolgozhatósági időn belül utósűrűsödhet, ülepedhet, felkeveréssel újra homogenizálni kell. Ha rendszer-kiegészítőket használunk hajlatokban, sarkoknál stb., először ezeket ragasszuk a felületre a Soriflex 2K-val. Víznyomásnak kitett felületen célszerű a teljes felületen hálóerősítést alkalmazni. Ilyenkor ügyeljünk a megfelelő átfedésre.

Anyagszükséglet: kb. 1,7 kg bekevert anyag/m2/mm

Szükséges rétegvastagság: 2x1 mm

A szigetelést teljes kikeményedése előtt fagyhatás nem érheti.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.