Bornit -OM tető és szigetelő bevonat

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmas bitumenes tető bevonatok javítására, illetve felületképzésre, alapok talajpára elleni szigeteléséhez és bármilyen bitumenes termék kellősítéséhez, alapozásához. A Bornit-OM a legmodernebb technológiával gyártott vizes bázisú bitumenes bevonó anyagok körébe tartozik, ezért a használata megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. Szinte bármilyen alapfelületre felhordható (beton, fa, vakolat, műanyag, stb...). Kitűnő jellemzői ellenére az ára rendkívül kedvező!

Felhasználási terület : A BORNIT-OM vízszigetelő rétegként alkalmazható földdel érintkező épületalapoknál és tetőszigetelő bevonatok felújítására. A tető lejtése legalább 3C° (fok) legyen, hogy elkerüljük a tartósan megmaradó vizet. A BORNIT-OM tető-, és szigetelő bevonat vízzel 1:2 arányban hígítva alkalmas tapadásjavító alapozásra is, minden BORNIT bitumenemulziós bevonathoz.

 ALKALMAZÁS

Az alapfelület megfelelő szilárdságú, tiszta, olaj és zsírmentes legyen. A felület lehet „mattnedves”, de nem lehet vizes. A szívóképes ásványi felületeknél alapozó (BORNIT-Grundbit vagy BORNIT-OM 1:2 arányban hígított formája) alkalmazása javasolt.

A BORNIT-OM tető- és szigetelő bevonat felhasználásra kész, fedőrétegként hígítás nélkül legalább 2 rétegben ajánlott a felhordása. A második réteg felhordása előtt várjuk meg az első réteg száradását. A felhordásra használható kefe, ecset, henger vagy airless szóróberendezés. A szerszámokat használat után azonnal bő vízzel mossuk le. A kikeményedett BORNIT-OM bitumen oldószerrel (pl.: BORNIT-Bitumenreiniger) távolítható el.

A BORNIT-OM felhasználására csak száraz, eső-, köd- és fagymentes időjárás alkalmas, felhordás után legalább 24 óráig nem érheti sem eső sem fagy.

A BORNIT-OM nem tartozik a VOC rendelet hatálya alá.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.