Bornit Bitumen Latex Super UV bitumenemulzió

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Talajnedvesség és csapadékvíz elleni szigetelésre (pl. teraszok), tetőszigetelésre egyaránt alkalmazható. Kaucsuk-latex-szel magasan modifikált, kül- és beltérben egyaránt használható, oldószermentes bitumenemulzió. Megkötött állapotban a bevonat időjárás- és UV álló, számos kémiai behatásnak, pl. gombásodásnak, rothadásnak is ellenáll. Átszáradás után nagyrugalmasságú, repedésáthidaló bevonatot képez.

Felhasználási terület

A Bornit-Bitumen Latex Super UV épületszerkezetek (pince, épületalapok, stb…) talajnedvesség elleni védelmére, valamint elöregedett bitumenes lapostetőszigetelések felújítására és új beton tetőfelületek (pld. kész-garázsok) védelmére alkalmas. A termék beton, vakolat, kifugázott téglafal és bitumenes alapfelületekre alkalmazható. Felhasználható közbenső szigeteléseként vízszintes felületeken is (pld. balkonok, teraszok pincepadlók) az esztrich- vagy lapburkolat alá.

 ALKALMAZÁS

Az alapfelület teherbíró, szilárd és mindennemű szennyeződéstől (olaj, zsír, por, stb…) mentes legyen. Enyhén nedves alapfelületre felhordható, de az álló vizet a felületről előzetesen el kell távolítani. Lapostetőkre történő felhasználás esetén a tető lejtése legalább 3 fok legyen. Felhasználás előtt a terméket jól fel kell keverni. Felhordása előzetesen benedvesített teddy-hengerrel, seprűvel, kefével vagy megfelelő airless szórókészülékkel történhet. Szóráshoz kevés vízzel hígítva állítható be a kívánt konzisztencia.

Erősen szívó, illetve homokszórt felületeket javasolt 1:1 arányban vízzel hígított Bornit Bitumen Latex Super UV-val előkezelni.

A bevonatot legalább 2 hígítatlan rétegben kell készíteni. A második réteget az előző száradása után lehet felhordani. A bevonatba ágyazott üveghálóval a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás növelhető. Átszáradás után víz- és időjárásálló. A bevonat készítésére száraz, eső-, köd és fagymentes időjárás alkalmas. Felhasználás közben az alapfelület és a környezet hőmérséklete legalább +5°C, legfeljebb azonban + 35°C lehet.

A felhordást követő 2 napon át a bevonatot esőtől és fagytól védeni kell!

A munkaeszközök – közvetlenül a használat után – vízzel tisztíthatók.

Fajlagos anyagszükséglet: kb. 0,8 liter/m2 rétegenként

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.