Barra Emulzió tapadóhíd, habarcsadalék

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Vízzel megfelelő arányban hígítva a vízzáró vakolat alapozójaként, továbbá tapadóhídként, habarcsadalékként is alkalmazható. A BARRA 2000 vízzáró habarcs alapozó anyaga, alkalmazása a szigetelőanyag felhordása előtt a megfelelő tapadás biztosításához szükséges. Tovább javítja a vízzáró habarcs tapadását (és a habarcs rugalmassága szempontjából is kedvező hatású), ha annak első rétegébe adalékként is bekeverjük. Alkalmazható ezen felül cementkötésű habarcsok tulajdonságainak javítására is. Vizes diszperziós műgyanta bázisú alapozó emulzió, amely cementhabarcsokhoz is alkalmazható tapadóhídként a tapadószilárdság növelésére, továbbá adalékként a habarcs vízzáróságának és mechanikai tulajdonságainak javítására.

 ALKALMAZÁS

A BARRA EMULZIÓ-t felhasználás előtt vízzel 1:1 arányban kell hígítani. Az alapozás a zsír, olaj és egyéb szennyeződéstől mentes, ép, megfelelő szilárdságú és korú beton vagy vakolt felületre történik. A felhordás nedves a nedvesre technológiával, ecset, kefe, henger, stb. kéziszerszámok segítségével történhet. (A megszáradt alapozóréteg a tapadást nem javítja, hanem – mintegy elválasztórétegként működve – rontja.)

BARRA 2000 vízzáró szigetelőanyagban

BARRA 2000 vízzáró anyaggal az előírt szigetelési el- járást kell követni, de az első szigetelőrétegnél a vízzáró habarcsot víz helyett BARRA EMULZIÓ és víz 1:1 ará- nyú keverékével kell elkészíteni. Alkalmazása elsősorban olyan területeken ajánlott, ahol a megfelelő tapadási szilárdság várhatóan nehezen biztosítható ( pl. nagyon sima, tömör, műanyagzsaluval készült betonfelületek). A szerszámok a BARRA EMULZIÓ száradása előtt vízzel tisztíthatók.

Alkalmazása cementhabarcsok javítására

A BARRA EMULZIÓ használható cementkötésű habar- csok rugalmasságának, tapadó- és hajlítószilárdságának javítására és a vízzáróság fokozására, a következők szerint:


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.