Repala rugalmas bevonóanyag

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

2 komponensű díszítő és védő bevonat, azbesztcement, beton és vakolt felületekre, főként kültéri igénybevételre. Különösen ajánlott elhasználódott tetőfedő pala helyszíni felújítására. Vízlepergető, rugalmas, repedésáthidaló, tartós bevonatot képez. Folyadék (F) - és porkomponensből (P) álló, speciális akril kopolimert, hidraulikus kötőanyagot és optimalizált összetételű ásványi töltőanyagokat tartalmazó, gyárilag színezett, flexibilis díszítő és korrózióvédő bevonóanyag. Diszperziós kötőanyaga mentes az egészségre veszélyes akrilnitril, formaldehid, ammónia és nonilfenolalkoxilát szennyeződésektől. A termék oldószert nem tartalmaz. Kültéri igénybevételre, elsősorban azbesztcement anyagú tetőfedő elemek (síkpala, hullámpala) felújítására, ezek tartós védő – és díszítő felületi bevonására kifejlesztett termék. Kiemelkedő műszaki tulajdonságai következtében alkalmazható beton, habarcs, cementkötésű faforgácslap (pl. Betonyp) és más ásványi alapú, szívóképes felületeken is, pl. lábazati vakolatként. Bádogon is jól tapad.

Alkalmazási előnyök

 ALKALMAZÁS

Az alapfelület szilárd, zsír, olaj, por és egyéb szennyeződéstől, laza részektől mentes legyen. Ha használt (régi) palát festünk, az esetleges feltáskásodást, kiszálkásodást, sókivirágzást, zuzmót vagy mohát maradéktalanul el kell távolítani. Az alapfelületet a szívóképesség csökkentésére, illetve a tapadás javítására minden esetben alapozni szükséges Barra Emulzióval vagy Soripon alapozóval. Az alapozókat a termékismertetőikben közölt előírásoknak megfelelő módon és mennyiségben kell alkalmazni. Az alapozó megszikkadása (nem megszáradása!) után hordható fel az első festékréteg, majd annak megszáradása után (kb. 4-5 óra) a második réteg.

A festék bekeverése

A komponenseket a kiszerelési tömegaránynak megfelelően – 1 tömegrész F + 2 tömegrész P komponens – kell összemérni. A folyadékkomponenst (F) megfelelő méretű tiszta edénybe öntjük, és folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétszer annyi tömegű poranyagot (P). Csomómentesre, homogénre keverjük, célszerűen fúrógépbe fogott keverőszárral. A fordulatszámot úgy kell szabályozni, hogy az anyag a keverés közben ne habosodjon.

Felhordás

A szokásos festőszerszámokkal (ecset, kefe, teddyhenger) történhet. Az első réteghez max. 10%, a másodikhoz max. 5% vizet adhatunk a legmegfelelőbb felhordási konzisztencia beállítására. Az összekevert - főleg nagyobb mennyiségű – anyag a bedolgozhatósági időn belül utósűrűsödhet, ülepedhet, felkeveréssel ismét homogenizálni kell.

Anyagszükséglet: 0,5-0,6 kg/m2 (hígítatlan) bekevert anyag rétegenként, alapozott felületen.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.