Novepox VF-12, VA-13 epoxi festék

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kétkomponensű vizes emulziós, pigmenteket és töltőanyagokat tartalmazó, epoxi kötőanyagú festékrendszer, amely a VA-13 alapozóból, és a VF-12 fedőfestékből tevődik össze. A vízzel való hígíthatósága miatt rendkívül gazdaságos. Előnyösen használható olyan helyeken is, ahol állandó páralecsapódás fordul elő és minden olyan felületen ahol az erősebb igénybevétel miatt tartós, ellenálló bevonatra van szükség.

Kétkomponensű vizes emulziós, pigmenteket és töltőanyagokat tartalmazó, epoxi kötőanyagú festékrendszer, amely a VA-13 alapozóból, és a VF-12 fedőfestékből tevődik össze. A vízzel való hígíthatósága miatt rendkívül gazdaságosan készíthetünk, tartós, ellenálló felületeket.

A vízzel hígítható epoxi festék elsősorban tartós, vegyszerálló, mosható bevonásra szolgál. Előnyösen használható olyan helyeken is, ahol állandó páralecsapódás fordul elő. A vízzel hígítható epoxi festék igen széles körben felhasználtó. Alkalmazási területek lehetnek például: húsüzemek, vágóhidak, üdítőipari üzemek, üzemi konyhák, sörgyárak, stb…. Továbbá alkalmazható vasbeton hídszegélyek, korlátok bevonására, a só korrózió megelőzése céljából, és minden olyan felületen ahol az erősebb igénybevétel miatt tartós, ellenálló bevonatra van szükség.

 ALKALMAZÁS

A bevonandó felületnek tisztának, portól olajtól és minden olyan szennyeződéstől mentesnek kell lennie, amelyek a tapadást csökkentik. A laza, pergő, hibás felületeket el kell távolítani, és ki kell javítani. Szükség esetén a régebbi felületek impregnálását, portalanítását Fixatív mélyalapozóval lehet kivitelezni. Amennyiben a felület megfelelő, a mélyalapozó használata nem szükséges. A vizes epoxi festékrendszer felhordása a szokásos festő, mázoló eszközökkel kivitelezhető, így a bevonat készítése ecsettel, hengerrel, és szóró- pisztollyal egyaránt történhet. Alapozás

Az alapozáshoz a 2 komponensű Novepox VA- 13 alapozót kell használni. Az alap felület minőségétől és szívóképességétől függően, 1, vagy 2 réteg szükséges. Az alapozó komponenseinek a keverési aránya 1:3 („A”:„B”) Az „A”, illetve a „B” komponenst saját tároló edényzetében alaposan felkeverjük Ezután az „A”, illetve a „B” komponens előírt mennyiséget kimérjük, majd alacsony fordulatszámú keverővel (pl. max. 300 ford/perc sebességű fúró- géppel) összekeverjük. Ekkor történik meg az alapozó emulzió kialakulása, amely a vízoldhatóságot biztosítja. A kapott alapozó emulziót, szükség szerint vízzel lehet a megfelelő sűrűségűre hígítani.

Anyagszükséglet : 0,15-0,3 Kg/m2 rétegenként, az alap minőségétől függően

Bevonat készítése : Az alapozáshoz a 2 komponensű Novepox VF-12 Fedőbevonatot kell használni. A fedő bevonat készítéséhez 1, réteg felhordása szükséges. Az bevonat komponenseinek a keverési aránya 1:2 („A”:„B”). Az „A”, illetve a „B” komponenst saját tároló edényzetében alaposan felkeverjük. Ezután az „A”, illetve a „B” komponens előírt mennyiséget kimérjük, majd alacsony fordulatszámú keverővel (pl. max. 300 ford/perc sebességű fúró- géppel) összekeverjük. Ekkor történik meg a festékemulzió kialakulása, amely a vízoldhatóságot biztosítja. A kapott festékemulziót, szükség szerint vízzel lehet a megfelelő sűrűségűre hígítani. Anyagszükséglet: 0,15-0,3 Kg/m2 az alap minőségétől függően

Felhordás gépi szórással : Mind az alapozó, mind a fedő réteg felhordható gépi szórással is. Ebben az esetben sűrített levegős, vagy airless rendszerű berendezéseket használhatunk. Egykomponenses szórógép esetén a felhordást a nyithatósági („fazék”) időn belül kell végezn. A munkaeszközöket a festék megkötése előtt vízzel kell tisztítani. Megkötött festék nehezen, vagy egyáltalán nem távolítható el.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.