Novepox EP 3K Epoxi padlóhabarcs

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Több RAL színben gyártható, 3-komponensű, vegyszer és kopásálló, önterülő epoxi padlóhabarcs. Tartós vékony padlóburkolat készítésére alkalmas különböző kommunális épületekben, üzletekben, raktárakban, lakóépületek vizes helyiségeiben, élelmiszeripari és egészségügyi létesítményekben, ahol a könnyű tisztántarthatóság és hézagmentesség követelmény.

A NOVEPOX-EP-3K hézagmentes önterülő epoxi padlóhabarcs 3 komponensből áll

Alkalmazási terület

A NOVEPOX-EP-3K padlóhabarcs színes, kopásálló, tartós vékony padlóburkolat készítésére alkalmas különböző kommunális épületekben, üzletekben, raktárakban, lakóépületek vizes helyiségeiben, élelmiszeripari és egészségügyi létesítményekben (pl. kórházakban, rendelőintézetekben, stb.), ahol a könnyű tisztántarthatóság és hézagmentesség követelmény. A padlóbevonat jó vegyszerállósága laboratóriumokban, ipari csarnokokban is lehetővé teszi eredményes alkalmazását.

 ALKALMAZÁS

Anyag előkészítés

Felület előkészítés

A burkolandó alappal szemben támasztott követelmények:

Alapozás

Padlóbevonat készítése: A padlóbevonatot három komponens összekeverése útján nyert habarcs felhordásával készítjük. A felhasználásra kész habarcsot úgy állítjuk elő, hogy a 2:1 tömegarányban összekevert „A” és „B” komponenshez összmennyisége kétszeresének megfelelő tömegű „C” komponenst keverünk.

A javasolt habarcsösszetétel tehát:

A gyakorlati kivitelezés során az „A” és „B” komponensek keverési arányát nem szabad megváltoztatni, de a „C” komponensből igény szerint 2-3 tömegrésszel többet is lehet használni. (A:B:C komponens= 2 :1:6 9) A töltőanyag-tartalom növekedésével – különösen +20 °C alatti hőmérsékleten - a habarcs sűrűbb, nehezebben folyó lesz, terülési készsége romlik.

A habarcs helyszíni előállításának megkönnyítésére az „A”, „B” és „C” komponenseket az előírt keverési arányoknak megfelelő kiszerelési egységekben hozzuk forgalomba. (16,7 + 8,3 + 2x25 kg, ill. 8,34 + 4,17 + 25 kg „A”/”B”/”C” komponens), így a komponensek kimérése mellőzhető, amennyiben az önterülő habarcs-rendszerhez 6 tömegrész „C” komponenst használunk.(Ha a „C” komponens arányát növeljük, az abból még szükséges mennyiséget ki kell mérni.)

A habarcs elkészítése az alapozásnál is javasolt, keverőszárral ellátott fúrógéppel történik. A megfelelő méretű keverő-edénybe először az „A” és „B” komponenseket öntjük be, majd alaposan összekeverjük (min. 5 percig), ezután hozzáadagoljuk az előírt mennyiségű „C” komponenst és további néhány percig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Az így nyert habarcsot bedolgozhatósági idején belül (ez 20 oC körüli hőmérséklet esetén kb.30 perc) fel kell hordani, különben az edényzetben megköt, felhasználásra alkalmatlanná válik. A bedolgozhatósági idő alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb, magasabb hőmérsékleten rövidebb.

A 30 percen belül felhordható mennyiség erősen függ az alkalmazott rétegvastagságtól, keverési aránytól, valamint a munkát végzők gyakorlottságától és létszámától. Előzetes tapasztalat hiányában ajánlatos először csak kevesebb, 4-8 m2 felületre elegendő anyag bekeverése.

A megkevert habarcsot az alapozott betonfelületre öntjük fel, majd fogazott glettvassal elterítjük. Mivel a javasolt 2:1:6 arányban kevert NOVEPOX-EP-3K epoxi habarcs önterülő, a szerszám okozta simítási nyomok hamar összefolynak, a kialakuló padlóbevonat sima, pórusmentes felületű lesz.

Fajlagos anyagfelhasználás: 2-2,5 kg/m2/1 mm, az alap felületi minőségétől és a keverési aránytól függően. A vastagság növelése milliméterenként további 1,8-2,3 kg/m2 anyagszükségletet jelent.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.