Soriplan Poro lélegző vakolat

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas pórustartalmú, kiváló páraáteresztő képességű szárazhabarcs. Kül- és beltérben. Átnedvesedett falazatok kiszellőztetésére, szárazon tartására szolgál. Szilikátbázisú, műanyaggal adalékolt, szürkés színű szárazhabarcs. Az ebből készített vakolat magas pórustartalmánál és kedvező páraáteresztő képességénél fogva jól szellőző, "lélegző".

Alkalmazási terület

A Soriplan Poro szárazhabarcs különböző oknál fogva átnedvesedett falazatok kiszárítására, szárazon tartására szolgál. Ilyen okok lehetnek például a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés teljes hiánya vagy hibája, magas belső páratartalom, gépészeti hibából átnedvesedett, de gépészeti szempontból kijavított falazat stb. Különösen ajánljuk utólagos falszigetelést (például vegyi eljárások, mint a Szilikofób Injekt vagy Anhydró injektálása) követően a vakolat helyreállítására. Egyéb esetben szigetelés nélkül, egymagában csak a pórusos vakolat használata esetén hatásossága a nedvesedés okától és mértékétől függ, melyek megítélése általában szakértőt igényel.

Alkalmazható akár homlokzati falak külső és belső oldalán, akár beltéri falakon. Belső helyiségben csak nem magas páratartalom, vagyis megfelelő szellőztetés mellett működőképes. Felhasználható kisebb javítások, vakolatpótlások elkészítésére is.

 ALKALMAZÁS

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.