Falon porglett

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Cementet és korszerű műgyanta diszperziót is tartalmazó, por alakú felületkiegyenlítő anyagok. Különféle változatban kaphatók. A max. 40 mikron szemcsenagyságú, max. 0,5 mm rétegvastagságban alkalmazható VÉKONY glett, szemcsefinomságából következően elsősorban beltéri felhasználásra javasolt. Kis fajlagos anyagszükségletének köszönhetően kiadóssága rendkívül jó. Az egy munkamenetben 3-4 mm-es rétegvastagságban is alkalmazható VASTAG változat max. szemcsemérete 200 mikron. Bel és kültérben egyaránt alkalmazható.

Alkalmazási terület

Lakó és középületek falazatainak felületkiegyenlítésére, felületképzésére bel és kültérben, beton, tégla, vakolat és gipsz felületeken. Párás, nedves környezetben is (konyha, fürdőszoba, stb.) alkalmazhatók. Az alapfelület nedvességtartalma 3-4 m%, szilárdsága legalább Hvb 7-es minőségnek megfelelő legyen. A beton vagy vakolattal ellátott alapfelületnek legalább 14 napos korúnak kell lennie. Munkavégzés közben az alapfelület és a levegő hőmérséklete egyaránt +5 0C fölött legyen.

 ALKALMAZÁS

A laza, porló részeket/réteget el kell távolítani. Az alapfelület 4-5 mm-t meghaladó síkbeli egyenetlenségeit hagyományos, illetve gyorskötő javítóhabarccsal lehet megszüntetni. A felületet portalanítani kell. Minden esetben célszerű, erősen szívó felületeknél azonban különösen fontos a glettelendő felület alapozása Fixatív és víz 1:3 arányú elegyével, vagy vízzel 1:1 arányban hígított Barra Emulzióval. A glettanyagot az alapozó megszáradása előtt, a még nedves felületre kell felhordani.

Anyagelőkészítés

1 kg poranyagot típusától függően 3-3,5 dl, illetve 4-4,5 dl vízzel kell bekeverni. Mindig az előre kimért mennyiségű vízhez kell a port adagolni. Kisebb mennyiséget (1- 2 kg) kézzel keverhetünk, nagyobb mennyiséget fúrógépbe fogott keverőszárral kell összekeverni. Keverési idő: 2- 4 perc. 10-15 perc pihentetés után újbóli átkeverés szükséges. A jól bekevert glettanyag csomómentes. Bedolgozhatósági ideje: kb. 3 óra

Felhordás

Kisebb felületekre kéziszerszámmal, nagyobb, egybefüggő felületekre gépi szórással célszerű felhordani. Egy munkamenetben legfeljebb a műszaki adatoknál feltüntetett maximális rétegvastagságú bevonat készíthető. Ennél nagyobb vastagság csak többrétegű felhordással biztosítható. Az egyes rétegek felhordása között 1-4 óra száradási idő szükséges. A száradási idő és így a bevonat csiszolhatósága függ a hőmérséklettől, a levegő páratartalmától és a bevonat rétegvastagságtól, 1-2 mm vastagság esetén (20 °C-on) a felület 1-2 óra múlva átcsiszolható.

A friss bevonat utókezelést nem igényel, de a gyors kiszáradástól (erős napsütéstől, túlzott melegtől, illetve gyors felmelegedéstől, huzattól) óvni kell. Az átvont felületet néhány napig fagyhatás nem érheti. A simított felület (kb. 1 mm-es bevonat esetén, 20 °C on) néhány 1 óra múlva bármilyen diszperziós festékkel vagy szilikát festékkel átfesthető, illetve tapétázható.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

>