Breplaszta LF beltéri glettanyag

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kiváló minőségű fehér dolomitot és műanyag kötőanyagot tartalmazó, felhasználásra kész, optimalizált összetételű, pasztaszerű anyag. Felületi hibák javítására, illeszkedési hézagoknál végső felületkiegyenlítésre és felületképzésre alkalmas beltérben, beton, habarcs, ill. gipszkarton felületeken. Kiváló minőségű fehér dolomitot és műanyag kötőanyagot tartalmazó, felhasználásra kész, optimalizált összetételű, pasztaszerű anyagok. A már hagyományosan ismert, szórható Breplaszta mellett az LF típus kézi felhordásra alkalmas, igen finom szemcséjű, un. könnyített változat.

Alkalmazási terület : Felületi hibák javítására, illeszkedési hézagoknál végső felületkiegyenlítésre és felületképzésre alkalmasak beltérben, beton, habarcs, ill. gipszkarton felületeken. Nem vizes helységekben és mennyezeteken vékonyvakolatként önállóan is alkalmazhatók. Fűtetlen, ill. vizes helyiségek (pl. fürdőszoba) falfelületeinek glettelésére a Breplaszta termékeket nem javasoljuk. Kisebb felületi hibák vékony rétegben történő javításakor, vagy ha különösen sima felület készítése szükséges, a legjobb eredmény az LF típus használatával érhető el.

Alkalmazási előnyök:
  • fehér szín
  • kiváló tapadás
  • egyszerű, szórás esetén különösen hatékony felhordás
  • könnyű kenhetőség
  • jó páraáteresztő-képesség
  • önálló – akár mintázott – felületképzési lehetőség
  • Alkalmazási feltételek : A glettelendő felület szilárd és megfelelően rögzített, tiszta és légszáraz legyen. A felhordás + 5°C fölötti hőmérsékleten történhet. Csak belső térben, gipszfelületekre max. 75% relatív páratartalomig használhatók.

     ALKALMAZÁS

    A felület síkjából kiálló egyenetlenségeket szüntessük meg.

    Portalanítás után a felületi hibákat, mélyedéseket Breplasztával javítsuk ki.

    A gipszkarton elemek közötti nagyobb illeszkedési hézagokat megfelelő hézagtömítő anyaggal töltsük ki. Ügyeljünk arra, hogy az elemek találkozásánál kiálló élek, sarkok ne forduljanak elő. Az illesztéseknél az első Breplaszta rétegre fektessünk papír takarócsíkot, és még egyszer gletteljük át.

    Az ajtókereteket, ablakokat, stb. szórás előtt fóliatakarással védjük.

    Felhordás

    A Breplaszta LF csak kézi, a Breplaszta alaptípus kézi felhordásra és gépi szórásra egyaránt alkalmas. A kézi felhordás fém-spatulyával történik, technológiája megegyezik a hagyományos glettelésével.

    A szóráshoz airless szórógép használata, valamint célszerűen egy zsákürítő hengeres nyomószerkezet szükséges.

    A felület simítása a szórás utáni 10-40 perc között a legmegfelelőbb.

    A munkaeszközök száradás előtt vízzel tisztíthatók.

    A száradási idő a körülményektől (hőmérséklet, relatív páratartalom, a légmozgás erőssége, a felület szívóképessége, alkalmazott rétegvastagság) jelentősen függ. Száradás után a felület matt, fény - és foltmentes.

    A javítás, csiszolással és utángletteléssel végezhető.

    A csiszolt felület pormentesítés után tapétázásra, festésre alkalmas.

    A szórt felületsimítás nélkül – különösen mennyezeten – rusztikus hatást biztosít. Önálló felületképzésként a Breplasztát teddy – hengerrel felhordva – igény szerint – változatos, egyedi felületi struktúrák is kialakíthatók.

     

    A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
    A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.