Soriton HL hőszigetelő ragasztó

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Régi és új épületek hőszigetelésének készítésekor a hőszigetelő lapok, Polisztirol, Kőzetgyapot, homlokzatra történő ragasztására és az üvegháló rögzítésére illetve a felület simítására szolgáló szárazhabarcs, mely bármilyen megfelelő minősítésekkel rendelkező kiegészítővel rendszerbe helyezhető. Kemikál Zrt, mint gyártó fedő rétegként a Toscana vakolatokat ajánlja. A Soriton HL szárazhabarcs cementet, osztályozott homokot, tulajdonságjavító műanyag kötőanyagot és adalékanyagokat tartalmazó optimalizált porkeverék. Vízzel összekeverve kiváló ragasztóképességű és könnyen bedolgozható elasztikus ragasztó-simítótapaszt kapunk.

Alkalmazási terület

A szigetelendő falfelület tiszta, megfelelően szilárd, laza vagy nem kellően tapadó részektől és sókivirágzástól mentes legyen. A homlokzaton ne legyenek 5 mm-nél nagyobb egyenetlenségek. Bizonyos esetekben ajánlatos a lapok biztonságos rögzítéséhez dübeleket alkalmazni.

A homlokzat hőszigetelését csak a belső vakolási munkák és a falak kiszáradása után kezdjük el. Mindig ügyeljünk arra, hogy a homlokzaton a kialakított szigetelés mögé sehol ne folyhasson be az eső.

 ALKALMAZÁS

A ragasztóhabarcs előállítása során mindig a poranyagot adjuk keverés közben a vízhez, majd 10 perc pihentetés után újra keverjük fel. A kész ragasztóhabarcs laza, könnyen kenhető, tixotróp anyag.

A bekevert ragasztó felhasználhatósági ideje 2-3 óra.

A ragasztót a hőszigetelő lapok szélére vékony csíkban és felületük 6-8 pontjára hordjuk fel.

A lapok ragasztását mindig alulról kezdjük. Az első lemezsor alá kb. 20 cm-es magasságig üveghálót rögzítünk, majd az üvegháló többi részét a felragasztott lemez alsó élén áthajtjuk és a homlokoldalra felhordott ragasztóanyagba simítjuk. A hőszigetelő lapok felragasztásánál vigyázzunk arra, hogy a lemezek hézagmentesen illeszkedjenek a homlokzaton, valamint arra, hogy a lapok élére ne kerüljön ragasztó mert ennek következtében hőhidak képződhetnek.

A lemezek vágására sűrű fogú fűrészt, az illesztéshez csiszolóvásznat használjunk. A táblák felragasztása után az illesztési vonalakat össze kell csiszolni, így a táblák kontúrjai nem jelennek meg a homlokzaton.

A felragasztott táblák felületét vékonyan bevonjuk a simító tapasszal, majd a még nedves anyagba gyűrődésmentesen belesimítjuk az üveghálót.(pl: Tolnatext speciális burkolószövet). A sarkoknál, éleknél és a várhatóan nagyobb igénybevételű helyeknél kétrétegű üveghálót alkalmazzunk. Az üvegháló illesztése legalább 10 cm-es átfedéssel történjen. A ragasztó-simítótapasz 24-48 óra alatt megköt, ezután hordhatjuk fel az 2-3 mm vastag színező vakolatot, vagy a Vliesin homlokzatképző bevonóanyagot.

Anyagszükséglet: ragasztáshoz és az üvegháló besimításához 5-7 kg poranyag/m2 (összesen) (Vakolatlan felületekhez természetesen több ragasztóanyag szükséges.)

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.