Goroment beltéri favédőszer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Faanyagok előzetes védőkezelésére alkalmazható, mellyel megelőzhető a rovarkártevők és farontó gombák megtelepedése. Beltéri, takart szerkezetekhez ajánljuk. Megelőző szer, a már meglévő fertőzést, farontó gombatelepeket nem pusztítja el. A Goroment favédőszer színtelen folyadék. Hosszabb állás után kevés üledéket tartalmazhat.

Beltérben, elsősorban tetőtérben beépített, vagy beépítésre kerülő faanyagok megelőző védőkezelésére alkalmazható. Használatával megakadályozható a rovarkártevők és farontó gombák megtelepedése és elterjedése.

A Goroment kifejezetten beltéri védőszer, olyan helyen tehát, ahol ideiglenesen vagy tartósan a kezelt faanyagot nedvesség éri, nem hatásos. Egyszeri – véletlen – vízhatás esetén az érintett felületen a kezelést meg kell ismételni. Megelőző szer, legjobb tudomásunk szerint a már meglévő fertőzést, farontó gombatelepeket nem pusztítja el. A Goroment a kezelt faanyag felületének kifehéredését okozhatja a faanyag minőségétől – szívóképesség, kémhatás, esetleges impregnálószer tartalom – függően, ennek megfelelően önmagában nem esztétikus és megfelelő egyenletességgel át sem festhető.

Összefoglalóan: a Goroment beltéri, megelőző favédelemre ajánlott, esztétikai igény nélküli takart szerkezetekhez (pl. tetőtéri ácsszerkezetek párnafák, alálécezések, lambériák hátoldala, stb.).

 ALKALMAZÁS

A faanyag száraz, tiszta, zsírtól és portól mentes legyen. A kezelés ecsettel, hengerrel, bemártással végezhető el. A felhasználás során ügyelni kell az előírt 300-500 g/m2 felvitelére a hatásos védelem eléréséhez. (A mennyiség növelésével kis mértékben erősödik a szer részleges, szabványos mértéket el nem érő égéskésleltető mellékhatása is.)

Hosszabb tárolás után üledék található az edény alján, melyet használat előtt fel kell keverni.

Szórás esetén ajánlatos a közelben lévő üvegfelületeket (ablak, ajtó) takarással védeni, mert a rákerült védőszer eltávolíthatatlan nyomot hagy az üvegen. Tekintettel az anyag lúgosságára, szórni csak munkavédelmi szempontból megfelelő körülmények (védőruha, védőálarc, szélmentes idő stb.) között szabad.

Normál klímakörülmények között a megelőző védelem véglegesnek tekinthető, de agresszív klímánál célszerű a kezelést 5-10 évenként ismételni.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.