Akropol pala, lábazat és betonfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az Akropol ® vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítõ és felületvédõ bevonóanyag. A belõle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.

A festék külsõ és belsõ térben egyaránt alkalmazható. Elõnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetõfedõ elemek (hullámpala, síkpala), beton cementvakolat és cementkötésû faforgácslapok díszítõ és védõ festésére.

Szín:beige - sárga - középkék - világoszöld - fehér - középbarna - sötétbarna - vörös - középzöld - piros - világoszürke - sötétszürke - fekete - okker

 ALKALMAZÁS

A felület előkészítése

Az alapfelület szilárd, zsír, olaj, por és egyéb szenynyezõdésektõl mentes, légszáraz – max. 3-4 tf % nedvességtartalmú – legyen. Különösen nagy gondosságot igényel a régi palafelületek tisztítása, mert a pórusos felületen a különféle gombák és mohafélék erõsen megtapadnak. Ha a felület már korábban át volt festve, akkor az esetlegesen feltáskásodott, málló festékréteget mechanikusan el kell távolítani. Ezt követõen a felületet nagy nyomású vizes mosóval, vagy gõzborotvával alaposan meg kell tisztítani. A felületet meg kell szárítani, majd ezt követõen lehet felhordani az alapozó- ill. festékréteget. Az alapfelület és levegõ hõmérsékletének a felhordás közben, és az azt követõ 1-2 napban +5 °C felett kell lennie. Az erõsen szívó felületeket háromszoros mennyiségû vízzel hígított Vliesin Fixatívval kell alapozni (anyagszükséglet 0,15-0,2 l/m² hígított Vliesin Fixatív). A felület az alapozó megszáradása után (kb. 1 óra) átfesthetõ. A festéket 2 rétegben kell felhordani. Az elsõ réteg festékanyaga max. 20 tömeg% vízzel hígítható. Kb. 1 óra száradási idõ után hordható fel a második réteg festékanyag, melyet max. 10 tömeg% vízzel hígíthatunk. A felhordás kézi eszközökkel (ecset, kefe, teddyhenger) történhet. A szerszámok a használatot követõen (5-10 percen belül) vízzel tisztíthatók.

Megjegyzés: Olyan felületeket, ahol mészkivirágzás látható, csak többszöri, teljes felületû, bõ vizes lemosás és száradás után szabad lefesteni.

Anyagszükséglet: 0,15-0,30 kg/m2 hígítatlan festék 2 rétegben a felület szívóképességétõl függõen.

Színezhetőség: Az Akropol® festék 14 alapszínben kapható, melyek egymással korlátlan arányban keverhetõk. Egyedi színek keverése a Toscana vakolat színkártya alapján megrendelhetõek.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.