Wagner elektromos festőhenger

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A falfestő technikát a festőhengerek gyorsabbá tették, ám a teddy hengerből hamar kifogy a festék, így gyakran kell abbahagyni a munkát. Ezt a kényszerű közjátékot küszöböli ki a Wagner cég folyamatos festék-utántöltésű, motoros falfestő hengeres készüléke.

 ALKALMAZÁS

 A festékszivattyú 6 V-os, és 4 db R20-as akkumulátorral, vagy LR20 típusú, pl. alkaline elemmel működik (13). Külön megvásárolható tartozékként azonban használhatunk hozzá hálózati adaptert is. Zajszintje nem túl magas kb. 70 dB (A). Az üzemidő - akkumulátortól függően - kb. 15 óra, és percenként 0,2 l festéket továbbít egy 1,7 m hosszú műanyagtömlőn keresztül a festőhengerhez. A festék tartály 4 l-es, bármely vízzel hígítható falfesték, diszperziós- és latexfesték felhordására alkalmas. A festőhenger 230 mm széles, a nyelére csatlakoztatott tömlőn keresztül, a henger belső perforált felületén át kapja a folyamatos festékutánpótlást (14). A készülék csupán 1,2 kg súlyú, így vállra vetett festékszivattyúval szinte folyamatos munkára alkalmas (15), amelyet csak a tartály újra töltéséhez kell megszakítanunk. Tisztítása egyszerű, és használatával gyorsan elvégezhető még egy nagyobb alapterületű lakás kifestése is.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.