Sika® Háttérkitöltő profil

 



A Sika® Háttérkitöltő profil egy extrudált polietilén habzsinór, mely felhasználható
különböző átmérőjű és hosszúságú hézagok hézagtömítés kialakításánál.

 



A Sika® Háttérkitöltő profil használható a Sika rugalmas hézagtömítései alá, mint
szintszabályozó, a hézagtömítő anyagok végső mélységének kialakításához.

 

Előnyei
Könnyű kivitelezés
Zártcellás
Nem tapad a legtöbb tömítőanyaghoz
Összefér a hidegen kivitelezett tömítőanyagokkal (poliuretán, szilikon)
Különböző átmérőben kapható
Nagyon rugalmas és összenyomható
Víznek jól ellenáll
Hőmérsékleti ingadozásokat jól tűri
Szagtalan

 

 


Megjelenés Préselt poliuretán habzsinór
Szín: Szürke
Kémiai ellenálló képesség: Jól ellenáll olajjal, benzinnel és oldószerekkel szemben.
Időjárási ellenálló képesség: -40 °C és +70 °C között
Tárolási körülmények: Eredeti, bontatlan csomagolásban, száraz helyen tárolandó. Fagyra nem érzékeny.
Csomagolása: Kartondobozban, kiszerelése függ az átmérőtől:

 

Átmérő Hossza

Ø 6 mm    2500m
Ø 10mm     550m
Ø 15mm     550m
Ø 20mm     350m
Ø 25mm     200m
Ø 30mm     160m
Ø 40mm     270m
Ø 50mm     180m

 

Alkalmazási tudnivalók
Fontos tudnivalók Amikor a felületben elhelyezzük a Sika® Háttérkitöltő profilt vigyázzunk, hogy ne vágjuk vagy lyukasszuk ki a felületét. Kivitelezés közben kerüljük el a túlzottan hosszú tömítést. A forrón alkalmazható tömítőanyagok kiöntése előtt kérje Műszaki Tanácsadó szolgálatunk segítségét. Ne alkalmazzuk a háttértámaszt ahol a tömítőanyag hőmérséklete meghaladja a +70 °C fokot. A háttérkitöltő profil átmérője kb. 25%-kal legyen nagyobb, mint a tömítésre váró hézagunk szélessége.

 

Biztonsági előírások
Fontos biztonsági tudnivalók
Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

 

Jogi tudnivalók
A Sika termékek alkalmazásához és végfelhasználásához kapcsolódó információkat és különösen az ajánlásokat a Sika jóhiszeműen biztosítja a jelenleg rendelkezésre álló ismeretei és tapasztalatai alapján arra az esetre, amennyiben a terméket a szokásos körülmények között kezelik, használják, tárolják. Ezen információkból, bármilyen írásos javaslatunkból, illetve más tanácsunkból a helyszíni körülményekben lévő különbségek természete miatt semmilyen az értékesítésre vagy adott célra való megfelelőségre vonatkozó garancia, vagy jogi vonatkozásból eredő kötelezettség nem származtatható. Harmadik fél tulajdonjogát figyelembe kell venni. Minden megrendelést elfogadunk a jelenlegi értékesítési és szállítási feltételek szerint. A felhasználónak minden esetben az adott termék legfrissebb Termék Adatlapját kell figyelembe vennie, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk.


 

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.