SikaBond®-T2

Magas viszkozitású (tixotróp), nagyszilárdságú, rugalmas ragasztó

Termékleírás

A SikaBond®-T2 (i-Cure) nagy viszkozitású, egykomponensű, rugalmas ragasztó.

 

 

Alkalmazási terület

􀂄 A SikaBond®-T2 egy nagyszilárdságú konstrukciós ragasztó. Alkalmas kül- és beltéri építőelemek ragasztásához, mint ablakpárkányok, küszöbök, lépcsőfokok, szegélyek, védőburkolatok, fedőburkolatok, jelzőtáblák, előregyártott elemek, stb.
􀂄 A SikaBond®-T2 kiválóan tapad egyéb építőanyagokhoz, mint beton, tégla, kő, csempe, kerámia, fa, alumínium, acél, gipszkarton, kemény- PVC, GFRP, PU, stb.

 

Termékelőnyök

􀂄 Egykomponensű, felhasználásra kész
􀂄 Magas kezdeti tapadó (zöld) szilárdság
􀂄 Oldószermentes / nagyon alacsony emisszió
􀂄 Szagtalan
􀂄 Gyors kötésű
􀂄 Sokféle alapfelületen jól tapad
􀂄 Rugalmas, hangelnyelő
􀂄 Csökkenti a vibrációt (vibráció- és ütésálló)
􀂄 Alapfelület kiegyenlítő
􀂄 Nincs korróziós hatása és megakadályozza a galvanikus korróziót
􀂄 Jó időjárás- és öregedésállóság
􀂄 Csiszolható

 

Engedélyek : EMICODE EC 1PLUS R, nagyon alacsony károsanyag kibocsátás

Környezetvédelmi értékelés

 

 

 

Szín: Fehér
Szállítás: 300 ml-es kartus (12 kartus/doboz)

 

Tárolási körülmények / eltarthatóság


Eredeti, sértetlen csomagolásban, közvetlen napsütéstől védett, száraz helyen +10 °C és +25 °C között tárolva a gyártástól számított 12 hónapig.

 

Vegyi bázis : Nedvességre kötő, egykomponensű poliuretán

Sűrűség ~ 1.30 kg/dm3 (DIN 53 479)

Bőrösödési- / felhordási idő: ~ 30-40 perc (+23 °C-on / 50% relatív páratartalom)

Kötési sebesség: ~ 3.5 mm / 24 óra (+23 °C-on / 50% relatív páratartalom)

Állékonyság: Nagy viszkozitású (tixotróp)

Alkalmazási hőmérséklet: -40 °C - +90 °C (rövid ideig +120 °C-ig)

 

Vegyi ellenállás

Tartósan ellenáll:
- Víznek
- Mosó- és tisztítószereknek
- Tengervíznek
- Meszes víznek
- Híg savaknak és lúgoknak
- Szennyvíznek

Mérsékelten ellenáll:
- Ásványi, növényi és állati eredetű zsíroknak és olajoknak
- Üzemanyagoknak

Nem, vagy csak rövid ideig áll ellen:
- Szerves oldószereknek (ketonok, észterek, aromás anyagok) és alkoholnak
- Lakk- és festékhígítóknak
- Erős savaknak és lúgoknak

 




 

Anyagfelhasználás

Csíkban történő feldolgozás: Kb. 44 ml/folyóméter (háromszög keresztmetszettel).

 

Alapfelület minősége

A ragasztandó felület tiszta, száraz, egyenletes, olajtól, zsírtól, portól és laza részektől mentes legyen. Festéket, cementtejet és az egyéb nem jól tapadó részeket távolítsuk el. Az általános építőipari szabályokat tartsuk be.

 

Alapfelület előkészítés

A SikaBond®-T2 ragasztó a legtöbb tiszta és ép felületen általában jól tapad. Az optimális tapadáshoz és nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz, pl. magas statikai terhelésnek vagy extrém időjárási körülményeknek kitett alapfelületek esetén használjunk megfelelő alapozót vagy tisztítószert. Kétséges esetben végezzünk vizsgálatot egy tesztfelületen.

Nem porózus alapfelület:
Pl. fémet, porszórt bevonatot, stb. tisztítsuk meg egy finom csiszolókoronggal és Sika® Aktivator-205 (Sika® Cleaner-205) tisztító oldattal egy tiszta rongy segítségével. Legalább 15 perccel a kiszellőzés után hordjuk fel ecsettel a SikaPrimer-3 N alapozót. Kikötés előtt hagyjunk legalább 30 perc kiszellőzési időt (max. 8 óra). PVC-hez használjunk SikaPrimer-215 alapozót. Kikötés előtt hagyjunk legalább 30 perc kiszellőzési időt (max. 8 óra).

Porózus alapfelület:
Pl. beton, pórusbeton és cementes vakolat, habarcs, tégla, stb. ecsettel hordjuk fel a SikaPrimer-3 N alapozót. Kikötés előtt hagyjunk legalább 30 perc kiszellőzési időt (max. 8 óra).

Fontos figyelmeztetés:
Az alapozó csak segíti a tapadást. Egyik sem helyettesíti a felület szabályos tisztítását, sem nem javítja lényegesen a szilárdságát. Az alapozás elősegíti a tömítés hosszú élettartamát. További információkért kérje a
Sika® Primer alapozási táblázatot.

 

Alapfelület hőmérséklete

A SikaBond®-T2 felhordása idején és a teljes kikötésig az alapfelület hőmérséklete +5 °C felett legyen.

 

Környezet hőmérséklete: Min. +5 °C / max. +35 °C
Alapfelület nedvességtartalma: Száraz, Relatív páratartalom 30% és 90% között

 

Feldolgozási módszerek / eszközök


Használjunk kézi- vagy levegős pisztolyt.

Vigye fel a ragasztócsíkot háromszög alakban (~ 10 mm magas és ~ 8 mm széles) az előkészített alapfelületre. Amennyiben szükséges, használjon fogas simítót.

Nyomja jól össze a ragasztandó részeket.

Ha szükséges, a rögzítéshez használjon Sika® Tack-Panel (Montageband) Fixing Tape rögzítő szalagot. A ragasztó rétegvastagsága a felületi egyenetlenségtől függően 1 - 5 mm.

A felületen megmaradt kikötetlen ragasztó egy tiszta rongy segítségével csak frissen távolítható el, és ha szükséges, Sika® Remover-208 tisztítószerrel tisztítsuk.

 

Eszköztisztítás

Közvetlenül használat után az összes eszköz és berendezés Sika® Remover-208 tisztítóval megtisztítható. A megszilárdult anyagot csak mechanikai úton lehet eltávolítani.

 

Feldolgozási megjegyzések / korlátozások


A jobb bedolgozhatóság érdekében a ragasztó hőmérséklete +15 °C.legyen. A ragasztó tényleges megkötéséhez környezetből nedvességfelvételre van szükség. Ne használja PE, PP, teflon és egyes lágy műanyagokon (végezzen előzetes vizsgálatokat). A SikaBond®-T2 anyag lehetőleg ne érintkezzen olyan anyagokkal, ami reakcióba
léphet az izocianáttal, különösen alkohollal, ami alkotóeleme gyakran pl.: hígítóknak, oldószereknek, tisztítószereknek és zsaluzattisztító anyagoknak. Ezek az anyagok megakadályozhatják vagy gátolhatják az anyag kikötését.

 

Mérési értékek

Ebben a Termék Adatlapban minden műszaki adat laborteszt eredményén alapszik. Az aktuális mérési eredmény az eltérő körülmények miatt ettől kissé eltérhet.

 

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

 

Jogi tudnivalók

A Sika termékek alkalmazásához és végfelhasználásához kapcsolódó információkat és különösen az ajánlásokat a Sika jóhiszeműen biztosítja a jelenleg rendelkezésre álló ismeretei és tapasztalatai alapján arra az esetre, amennyiben a terméket a szokásos körülmények között kezelik, használják, tárolják. Ezen információkból, bármilyen írásos javaslatunkból, illetve más tanácsunkból a helyszíni körülményekben lévő különbségek természete miatt semmilyen az értékesítésre vagy adott célra való megfelelőségre vonatkozó garancia, vagy jogi vonatkozásból eredő kötelezettség nem
származtatható. Harmadik fél tulajdonjogát figyelembe kell venni. Minden megrendelést elfogadunk a jelenlegi értékesítési és szállítási feltételek szerint. A felhasználónak minden esetben az adott termék legfrissebb Termék Adatlapját kell figyelembe vennie, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk.

Ebben a Termék Adatlapban közölt adatok megfelelnek a nyomdába adás időpontjában rendelkezésre állóknak. Amennyiben eltérés mutatkozik az adatlapon szereplő, valamint a szállítmány címkéjén lévő adatok között, úgy minden ilyen esetben a címkén szereplő adatok a mértékadóak. Ilyen és hasonló kérdéses esetekben kérjük, érdeklődjenek vevőszolgálatunknál. A kivitelezési és bedolgozási utasítást kérjük pontosan betartani, mivel az anyagra vonatkozó minőségi garanciánk csak az előírás szerinti felhordás, bedolgozás, felhasználás esetén érvényes.

 

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.