Sikasil® Universal


Egykomponensű időjárásálló szilikon tömítőanyag

 

 

Termékjellemzők
Egykomponensű, ecetsavasan térhálósodó szilikon tömítőanyag általános célú felhasználásra. A Sikasil Universal szobahőmérsékleten a levegő nedvességének hatására tar-tósan rugalmas szilikonná térhálósodik.

 

Alkalmazási terület
� Általános célú felhasználásra, pl. gépjármű, hajó, lakókocsi, épület stb.

 

Jellegzetesség / termékelőnyök:
Állékony
Kiválóan feldolgozható alacsony (+5 C°) és magas (+40 C°) hőmérsékleten
Kötés után rugalmas alacsony (-40 C°) és magas (+100 C°) hőmérsékleten
Gyors térhálósodás: gyors átalakulás ragadásmentes állapotba
Kiváló tapadási tulajdonságok üvegen, mázas felületen, csempén, sokféle műanyagon és bevonaton

 

Felhasználási korlátozás:
A Sikasil Universal alapvetően nem alkalmazható márvány, beton, szálcement és habarcs felületeken, mivel a térhálósodás folyamán ecetsav szabadul fel. A Sikasil Universalt ne használjuk ólom, sárgaréz, vörösréz és cink találko-zásainál, mert korrózióhoz vezet. Előfeszített polikarbonát elemeken ne alkalmazzuk, mert a Sikasil Universal fe-szültségi repedéseket okozhat. Szerves elasztomerekkel érintkezve a Sikasil Universal, mint pl. EPDM, APTK és neoprén, a tömítőanyag elszíneződését okozhatja. A Sikasil Universal nem alkalmazható természetes kövekhez, mint pl. márvány, gránit, kvarcit, mert a peremzóna elszennyeződésnek veszélyét hordozza magá-val. A Sikasil Universal nem alkalmazható struktúrális üvegezésben a ragasztáshoz.


Kiszerelés: 280 ml-es kartus

 

 

Termékadatok:

 

 

 

Felületelőkészítés:
Az alapfelületek – melyek a tömítőmasszával érintkeznek – legyenek szárazak, tiszták, portól és szennyezőanyagtól, rozsdától, olajtól stb. mentesek. A nem po-rózus alapfelületet egy tiszta, nem foszló pamutrongy segítségével oldószerrel tisztítsuk meg. Egy másik tiszta rongy segítségével azonnal töröljük szárazra, mielőtt az oldószer elpárologna.

Tapadás:
A Sikasil Universal kifejezetten jól tapad alapozási előkészítés nélkül különböző nem porózus, ásványi alapfeleületen, mint pl. üveg, kerámia, csempe, mázas csempe, máz és klinker; lakkozott, lazúros vagy impregnált fa; egyes mű-anyagok.
A lehetséges alapfelületek sokfélesége miatt, különösen a műanyagoknál, szük-ségessé válhat egy előzetes kísérlet.
Soka esetben egy alapozási előkészítés a tapadást tovább javíthatja. Tapadási problémája esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a műszaki tanácsadó szolgá-latunkkal

 

Raktározhatóság:
A Sikasil Universal legalább 18 hónapig tárolható eredeti csomagolásban ned-vességtől védve, hűvös (+25 °C alatt) és száraz helyen. A gyártási időt a termé-ken feltüntetjük.
A jelzett időponton túli tárolás nem feltétlenül jelenti, hogy a termék már tovább nem felhasználható. Végezzünk felülvizsgálatot a megkívánt tulajdonsági érté-kekért, mert a minőségi biztonság ebben az esetben elengedhetetlen.

 

Óvintézkedések:
Az anyagainkkal végzett munkákhoz a fontosabb fizikális, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat az anyagra vonatkozó Biztonsági Adatlapok tartalmazzák. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani. A bedolgozás során az edényen lévő veszélyekre vonatkozó utalásokat és a biztonsági előírásokat, valamint a hulladék elhelyezésre vonatkozó, az illetékes szakmai szervezetek által kiadott előírásokat figyelembe kell venni


Fontos tudnivalók

Mérési értékek :
Ebben az Adatlapban minden műszaki adat laborteszt eredményén alapszik. Az aktuális mérési eredmény az eltérő körülmények miatt ettől kissé eltérhet.

 

 

Biztonsági előírások

 

Fontos biztonsági tudnivalók
Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell
tartani. A megmaradt anyagot a helyi előírások szerint kell eltávolítani. A teljesen kikeményedett anyag a hatósági előírások szerint hulladékként eltávolítható.

 

Jogi tudnivalók:
A Sika termékek alkalmazásához és végfelhasználásához kapcsolódó információkat és különösen az ajánlásokat a Sika jóhiszeműen biztosítja a jelenleg rendelkezésre álló ismeretei és tapasztalatai alapján arra az esetre, amennyiben a terméket a szokásos körülmények között kezelik, használják, tárolják. Ezen információkból, bármilyen írásos javaslatunkból, illetve más tanácsunkból a helyszíni körülményekben lévő különbségek természete miatt semmilyen az értékesítésre vagy adott célra való megfelelőségre vonatkozó garancia, vagy jogi vonatkozásból eredő kötelezettség nem származtatható. Harmadik fél tulajdonjogát figyelembe kell venni. Minden megrendelést elfogadunk a jelenlegi értékesítési és szállítási feltételek szerint. A felhasználónak minden esetben az adott termék legfrissebb Termék Adatlapját kell figyelembe vennie, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk.

Ebben a Termék Adatlapban közölt adatok megfelelnek a nyomdába adás időpontjában rendelkezésre állóknak. Amennyiben eltérés mutatkozik az adatlapon szereplő, valamint a szállítmány címkéjén lévő adatok között, úgy minden ilyen esetben a címkén szereplő adatok a mértékadóak. Ilyen és hasonló kérdéses esetekben kérjük, érdeklődjenek vevőszolgálatunknál. A kivitelezési és bedolgozási utasítást kérjük pontosan betartani, mivel az anyagra vonatkozó minőségi garanciánk csak az előírás szerinti felhordás, bedolgozás, felhasználás esetén érvényes.

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.