Sikasil®-C


Semlegesen térhálósodó szilikon tömítőanyag szaniterekhez és építőipari hézagzáráshoz

 

A Sikasil®-C egykomponensű, semlegesen térhálósodó, szilikon tömítőanyag, külső és belső területeken történő felhasználásra.

Alkalmazási terület: A Sikasil®-C üveg, fém, fa, akril, polikarbonát és kerámia anyagok közötti hézagok zárására alkalmazható.

Jellegzetesség / termékelőnyök:


􀂄 Alapozó nélkül is sokféle alapfelülethez tapad
􀂄 Fungicidet tartalmaz (penészedés mentes)
􀂄 Kiváló ellenállás UV sugárzás és időjárási hatások ellen
􀂄 Csekély szag
􀂄 Nem korrozív
􀂄 Elasztikus és flexibilis

Vizsgálatok:


Szabványok / engedélyek
DIN 18 545
ISO 11600 F-osztály 25LM
ISO 11600 G-osztály 25LM

 

Termékadatok:


Szállítás: Szín Transzparens, fehér, betonszürke, világosszürke, fekete
Kiszerelés: 300 ml-es kartus, 12 db/doboz
Raklap: 96 x 12 db kartus (= 1152 db kartus)

 

Tárolás

Tárolási körülmények / eltarthatóság: Felbontatlan eredeti csomagolásban, hűvös (+10 °C és +25 °C hőmérséklet között)
helyen tárolva a gyártási dátumtól számított 12 hónapig eltartható. Nedvességtől és közvetlen napsütéstől védjük.

Műszaki adatok: Kémiai jellemzés Semlegesen térhálósodó, alkoxi szilikon tömítőanyag.
Sűrűség ~ 1,01 kg/dm3 (a transzparens)

 

Bőrképződési idő ~ 15 perc (+23 °C/50% rel. páratartalom)
Kikeményedési sebesség ~ 2 mm / 24 óra (+23 °C/50% rel. páratartalom)
Megengedett teljes deformáció: 25%
Ragadásmentességi idő ~ 100 perc
Állékonyság Állékony, < 2 mm (DIN EN ISO 7390)
Igénybevételi hőmérséklet: - 40 °C ... + 150 °C között (térhálósodott tömítőanyag)

 

Mechanikai / fizikai tulajdonságok:

Húzószilárdság ~ 0,5 N/mm² (28 nap után, +23 °C/50% rel. páratartalom) (ISO 8339)
Továbbszakítási ellenállás: ~ 4 N/mm (4 hét után, +23 °C/50% rel. páratartalom) (DIN 24, C eljárás)
Shore-A keménység ~ 18 (28 nap után, +23 °C/50% rel. páratartalom) (ISO 868)
Rugalmassági modulus: (E) ~ 0,34 N/mm² (+23 °C/50% rel. páratartalom) 100% nyúlásnál (ISO 8339)
Visszaalakulási képesség: > 90% (+23 °C/50% rel. páratartalom) (ISO 7389)

 

Alkalmazási tudnivalók:

Anyagfelhasználás / adagolás:
A hézag/fuga szélességét előre meg kell határozni, hogy számításba vehessük a kitöltőanyag rugalmasságát. Irányelvként megjegyezzük: A fuga szélessége 10 és 35 mm közé essen. A szélesség : mélység kb. 2 : 1 arányban legyen egymással.


Alapfelület követelménye: Tiszta, száraz, egyenletes, zsírtól, portól és laza részektől mentes legyen. Festéktől, cementiszaptól és egyéb gyengén tapadó anyagoktól meg kell tisztítani. Az építési irányelveket figyelembe kell venni.

Alapfelület előkészítés / alapozás
Lásd: az Alapozási-táblázat Adatlapot.

Feldolgozási feltételek / korlátozások
Alapfelület hőmérséklete: min. +5 °C, max. 40 °C legyen
Környezet hőmérséklete: min. +5 °C, max. 40 °C legyen
Alapfelületi nedvesség: Az alapfelület legyen száraz.

 

 

Alkalmazási tudnivalók:

Alkalmazási eljárás / eszközök:
A Sikasil®-C pasztaszerű, egykomponensű termék, melyet feldolgozásra kész állapotban kerül kiszállításra.
A megfelelő tisztítás és alapfelület előkészítés után a kartusból kézi vagy levegős pisztollyal a Sikasil®-C anyagot a fugába nyomjuk. A kellő tapadás eléréséhez nyomjuk a hézag széleihez. Levegő bezárását kerüljük el. Használjunk maszkolószalagot a hézagok szélén, ha pontos fugavonalat kívánunk elérni. A szalagot még a massza friss állapotában távolítsuk el. A tökéletes felületi gletteléshez simítófolyadékot használjunk.

 

Eszköztisztítás: A szerszámokat használat után közvetlenül Sika® Remover-208 vagy Sika® TopClean-T anyagokkal tisztíthatjuk meg. A kikeményedett anyagot csak mechanikusan lehet eltávolítani.

 

További tudnivalók
Nem alkalmazható bitumenes alapfelületekhez, kaucsuk, kloroprén, EPDM vagy olyan anyagokhoz, amely olajat, lágyítót vagy oldószert tartalmaznak. Ne dolgozzuk fel szellőzetlen zárt térben. Beton, márvány, gránit és egyéb természetes kő alapfelületeknél elszíneződés állhat elő. Kényes alapfelületek esetén kérjen tanácsot műszaki tanácsadó szolgálatunktól.
A Sikasil®-C nem ajánlott víz alatti felhasználásra vagy mechanikai igénybevétel esetén. A Sikasil®-C nem alkalmas strukturális üvegezéshez, hőszigetelő üveg készítésére, továbbá élelmiszerrel történő közvetlen érintkezésre.
A Sikasil®-C nincs bevizsgálva orvosi vagy gyógyszeripari felhasználásra.

Fontos tudnivalók

Mérési értékek
Ebben az Adatlapban minden műszaki adat laborteszt eredményén alapszik. Az aktuális mérési eredmény az eltérő körülmények miatt ettől kissé eltérhet.

 

Biztonsági előírások

 

Fontos biztonsági tudnivalók
Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell
tartani. A megmaradt anyagot a helyi előírások szerint kell eltávolítani. A teljesen kikeményedett anyag a hatósági előírások szerint hulladékként eltávolítható.

 

Jogi tudnivalók:
A Sika termékek alkalmazásához és végfelhasználásához kapcsolódó információkat és különösen az ajánlásokat a Sika jóhiszeműen biztosítja a jelenleg rendelkezésre álló ismeretei és tapasztalatai alapján arra az esetre, amennyiben a terméket a szokásos körülmények között kezelik, használják, tárolják. Ezen információkból, bármilyen írásos javaslatunkból, illetve más tanácsunkból a helyszíni körülményekben lévő különbségek természete miatt semmilyen az értékesítésre vagy adott célra való megfelelőségre vonatkozó garancia, vagy jogi vonatkozásból eredő kötelezettség nem származtatható. Harmadik fél tulajdonjogát figyelembe kell venni. Minden megrendelést elfogadunk a jelenlegi értékesítési és szállítási feltételek szerint. A felhasználónak minden esetben az adott termék legfrissebb Termék Adatlapját kell figyelembe vennie, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk.

Ebben a Termék Adatlapban közölt adatok megfelelnek a nyomdába adás időpontjában rendelkezésre állóknak. Amennyiben eltérés mutatkozik az adatlapon szereplő, valamint a szállítmány címkéjén lévő adatok között, úgy minden ilyen esetben a címkén szereplő adatok a mértékadóak. Ilyen és hasonló kérdéses esetekben kérjük, érdeklődjenek vevőszolgálatunknál. A kivitelezési és bedolgozási utasítást kérjük pontosan betartani, mivel az anyagra vonatkozó minőségi garanciánk csak az előírás szerinti felhordás, bedolgozás, felhasználás esetén érvényes.

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

 

>