Metylan Alapozó Festés és tapétázás elôtti mélyalapozó koncentrátum

Jellemzôi
 Ideális tapétázás és festés elôtti alapozáshoz
 Egyenletes szívóképességet biztosít
 Elôsegíti a tapéta felhelyezésekor a könnyebb igazíthatóságot
 Szilárd alapot képez
 Gyorsan szárad
 Felhasználáskész
 Rendkívül kiadós
 Oldószermentes
 Nedvességálló

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Metylan Alapozó megerôsíti a tapétázás elôtt az alapfelületet és szabályozza annak szívóképességét, elôsegíti a
tapéta felhelyezésekor a könnyebb igazíthatóságot. Használható festés elôtti alapozáshoz is.
 

 ALKALMAZÁS

Az alapfelületnek simának, tartósan száraznak, tisztának és repedésmentesnek kell lennie. Az alapfelületet alaposan meg kell tisztítani, a régi tapétát Metylan Tapétaleoldóval el kell távolítani, a repedéseket és lyukakat Metylan Réskitöltô glettanyaggal ki kell egyenlíteni. Az alapfelületet Metylan Felületsimító glettanyaggal át kell simítani.
A meghígított Metylan Alapozót ecsettel vagy hengerrel javasoljuk az alapfelületre felhordani. Gipszkarton, beton, meszelt és festett felületek alapozásakor javasoljuk a Metylan Alapozó 1:1 arányban történô hígítását a felhordás elôtt. Gipszvakolat és egyéb újonnan készített vakolatok esetén hígítás nélkül javasolt felhasználni.
A tapétázás megkezdése elôtt a Metylan Alapozónak teljesen meg kell száradnia (filmképzôdés jöjjön létre).
 

 FONTOS TUDNIVALÓK

A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink alapján állítottuk össze. A munkakörülmények sokfélesége miatt a munka megkezdése elôtt mindig végezzen próbaalapozást! Gyôzôdjön meg arról, hogy az alapozás után a felület szívóképessége ne szûnjön meg! Próbaképpen az alapozott felületet ecsettel nedvesítse meg. Ha a nedvességet a felület még lassan beszívja, akkor megfelelô az alapozás.
A Metylan Alapozót vízen kívül más anyaggal nem szabad keverni.
Nem képez vízzáró réteget.
Munkavégzéskor az alapfelület hômérséklete nem lehet +15°C-nál alacsonyabb. Javasolt jól szellôztetett helyiségben dolgozni - a száradási idô csökkentése érdekében. A még meg nem kötött alapozó a szerszámokról vízzel eltávolítható. Az anyagmaradványt ne öntsük a lefolyóba! A terméket a fagytól óvni kell!
A göngyöleget csak akkor tegyük a hulladékgyûjtôbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. Tárolás: Eredeti csomagolásban, +5°C felett, száraz és hûvös helyen. Eltartható: Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig. Gyártás dátumát lásd a terméken (év/hónap/nap).
 

 MŰSZAKI ADATOK

Szín: fehér
Állaga: folyékony
pH-érték: 8
Sûrûség: 1,0 kg/l
Száradási idô: kb. 1 óra
Kötés utáni hôállóság: +50°C-ig hôálló
Vízállóság: nedvességálló
Anyagszükséglet: 100 ml felhígított alapozó/m2
Erôsen nedvszívó felülethez hígítsuk 1:1, míg normál felülethez 1:2 arányban.
Kiadósság: 20–30 m2/liter
A fenti adatok átlagos idôjárási viszonyokra (+23°C és 55% relatív páratartalom) vonatkoznak.

 KISZERELÉS : 1 literes mûanyag flakon, - 12 db/karton / 5 literes mûanyag kanna 1 db


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.