Tangit KS tisztító Speciális tisztítószer mûanyag hegesztett kötésekhez

Jellemzôi
• Kiváló tisztító tulajdonságok.
• Maradékmentesen szárad.
• Meghatározottan magas tisztasági fokú tisztítószer.
• A legtisztább vízminôség iránti igények esetén is használható.

Alka lmazási terület: Speciális tisztítószer mûanyag hegesztett kötésekhez, elsôsorban polietilénhez, polibuténhez, polipropilénhez
és polivinil-denfluoridhoz (PVDF).

A FELÜLET ELôKÉSZÍTÉSE
Vágja le a csô végét derékszögben. A külsô élet gömbölyítse le 15°-os szögben, majd a belsô élekrôl távolítsa el a sorját, megfelelô szerszám segítségével. Papír törlôkendôvel törölje át az illeszkedési felületeket, majd Tangit Tisztító segítségével távolítsa
el a tapadást gátló szennyezôdéseket. Mérje le a csatlakozási mélységet és jelölje fel a csôre.
A ragasztót csak száraz felületre szabad felhordani.
Télen, szükség esetén, óvatos melegítéssel olvassza le a jeget a felületrôl.

Fel dolgozási tudnivalók : A mûanyag hegesztett kötések elôkészítésének módja, valamint az anyagtól és a hegesztéstôl függô elôkészítéssel és feldolgozással kapcsolatos teendôk kötelezô részletkérdései a csô- és csôszerelvény-gyártó cégek mûszaki ismertetôiben találhatók. A polietilén hegesztett kötésekre általánosan érvényes adatokat a DVS 2207 sz. mûszaki ismertetô 1. része tartalmazza.
A gyártómûi mûszaki ismertetôkben foglaltaknak megfelelôen elôkészített hegesztendô felületeket fehér, nem színezô hatású nedvszívó papírral alaposan meg kell tisztítani.

Tisztít ási folyamat
Távolítsa el a palack eredetiségét igazoló zárat. A belül lévô zárószerkezet benyomásával és a zár egyidejû elfordításával (lásd a tetején megadott záróirányt) nyissa ki az edényt. A hegesztéshez elôkészített, összeillesztendô mûanyag elemeket alaposan meg kell tisztítani Tangit KS speciális tisztítóval. Ehhez jól nedvesítsen meg tisztítószerrel fehér, nem színezô hatású nedvszívó papírt, majd azzal tisztítsa meg a hegesztendô felületeket. Az összeillesztendô felületeket közvetlenül a hegesztési mûvelet elôtt nedvszívó papírral törölje szárazra. A hegesztôszerszámokat minden hegesztés után tiszta kendôvel vagy száraz papírral tisztítsa meg. Tangit KS tisztítóval csak hideg
állapotban szabad a hegesztôszerszámokat tisztítani.

Fontos tudnivalók: A Tangit KS speciális tisztítószer klórozott szénhidrogéneket nem tartalmaz, vízzel keverhetô és biológiailag teljesen lebontható.

Vízveszélyeztetési osztálybesorolása: WGK 1.A manapság használatos tisztítószerek nagy része kémiai felépítésénél fogva alkalmatlan mûanyagok hegesztésénél történô felhasználásra, vagy olyan szennyezôdéseket tartalmaznak, amelyek tartósan negatívan befolyásolják a hegesztés minôségét. A Tangit KS speciális tisztítószer tûzveszélyes anyag.
Az oldószergôzök robbanásveszélyes gáz-levegô keverékeket képezhetnek. Ezért feldolgozásakor és száradásakor gondoskodni kell a kielégítô szellôzésrôl és levegôcserérôl. A veszélyes keverékek munkahelyen megengedett maximális koncentrációja (MAK-érték) az 1997-ben érvényes elôírások szerint 1000 ppm (= 1900 mg/m3 levegô).

Mind a munkavégzésre szolgáló helyiségben, mind a mellette lévô helyiségekben tartsa be a következô tilalmakat: Ne dohányozzon! Ne végezzen hegesztô munkákat! Ne használjon nyílt lángot és tüzet, feltétlenül kerüljön minden szikraképzôdéssel járó tevékenységet.
A tisztítószer oldja a kábelek szigetelését, ezért kiömlött tisztítószerbe ne tegye bele a kábelt.

Mûszaki adatok
Alapanyagok: etilalkohol.
Sûrûség: kb. 0.79 g/ml
Kiszerelés : 1 literes palackok
Tárolás: Eredeti csomagolásban, száraz, hûvös, +5°C feletti hômérsékleten, a gyártástól számított 24 hónapig.
Felhasználható : Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

Biztonsági információk
Tûzveszélyes. Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
Ártalmas a vízi szervezetekre,a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Ismételt expozíció a bôr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja.
Gôzök álmosságot vagy szédülést okozhatnak.
Gyermekek kezébe nem kerülhet. Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. Kerülni kell a szembejutást. Csatornába engedni nem szabad.
Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Csak jól szellôztetett helyen használható


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.