Pattex Hot Melt Patron PATTEX RAGASZTÓ PISZTOLYHOZ

Speciális alapanyagú ömledékragasztó

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Rögzítésre, montírozásra, javításra, dekorálásra, barkácsoláshoz. Alkalmas kézi pisztolyos felhordással fa és fahelyettesítô anyagok, PUR habok, szövet, bôr, fém, kô, és mûanyagok (polisztirol, ABS, kemény PVC), keménypapír bármely kombinációban egymáshoz történô ragasztására. Megfelelô elôkísérletek után mûanyagok és fémek is ragaszthatók.
Nem alkalmas lágy PVC, polietilén, polipropilén, teflon és styropor ragasztására.

 ALKALMAZÁS

A Pattex Patron hosszú nyitott idôvel rendelkezik viszonylag gyors kötôdés és jó tapadás mellett. Rugalmas, szívós ragasztási fugát képez, megfelelô a hideg hajlékonysága. A ragasztandó felületnek száraznak, zsír- és pormentesnek kell lennie. A ragasztandó felületet célszerû érdesíteni, majd portalanítani. A jó hôvezetésû felületeket (pl. kô, fém) elôzôleg fel kell melegíteni.A ragasztórúd felhordható Pattex Ragasztópisztollyal, ügyelni kell azonban, hogy a készülék ömlesztôterében a ragasztóanyag a feldolgozási hômérsékletet elérje.

 FONTOS TUDNIVALOK

Hô (pl. napsugárzás) hatását el kell kerülni, mivel a patronok deformálódhatnak. Száraz helyen tárolni. A Pattex Patron ragasztóanyag nem tûzveszélyes, egészségre nem ártalmas.

 MŰSZAKI ADATOK

Olvadási hômérséklet: 170-190°C
Viszkozitás (180°C): 16 000-20 000 mPas
Nyitott idô: Kb. 30 sec (20°C-on 180°C felhordási hômérséklet mellett)
Szín: Közel átlátszó
Lágyuláspont: 83-89°C
Flexibilitás: Közepes
Hôállóság: Max. 60°C, közvetlen napsugárzástól óvni kell

 KISZERELÉS

Csomagolás: 200 g doboz 1 kg doboz
Gyûjtôcsomagolás: 10db/karton 50 db/karton
Patron mérete: 204 mm hosszú, 11 mm átmérô, 20 g/patron


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.